Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

Toegevoegd: 22-05-2024, 17.16 uur
Bij de eerste doorzoeking in april werd ook de EOD ingezet.
Bij de eerste doorzoeking in april werd ook de EOD ingezet.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Ayala Telehala

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

Tijdens een huiszoeking op 18 april trof de politie in het pand 100 gram amfetamine en 26 kilo vuurwerk aan. Maandag 29 april leidde een bijtincident ertoe dat de politie de woning nogmaals bezocht. Toen werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro.

De deuren en de ramen van de woning zijn vanochtend om 11.00 uur verzegeld en er hangen aankondigingen op de deur en voor de ramen. De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een niet toegestane handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten.

Het doel van de tijdelijke sluiting is volgens de gemeente de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit de woning.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (24-5-2024 om 09:29)
Stel iemand word gechanteerd om mee te doen met deze illegale praktijken, dan kan later de rechter je onschuldig verklaren. Maar dan ben je wel al twee maanden zonder geldige reden uit je huis gezet. Dus vandaar dat ook ik vind dat dit soort acties pas mogen als een rechter de persoon ik kwestie ook daadwerkelijk schuldig heeft bevonden. De burgenmeester gaat nu eigen rechter spelen
job (23-5-2024 om 17:47)
jan en rene........ klepel klok............ Zie de wet! onderbuikjes hebben we al teveel. Jan ziet ze zelfs vliegen......... Ik vind mensenrechten WEL een ding. onderbuikjes met angsten maken meer kapot dan ons lief is. pjong yang ligt op de loer.
René (23-5-2024 om 10:36)
@Job, euh, twee invallen waarbij 26 kilo vuurwerk is gevonden en 6 kilo harddrugs. Welk bewijs heb je nog meer nodig?
jan uit Vlissingen (23-5-2024 om 10:01)
@job, leg eens uit hoe deze burgervader, met deze vondsten de wet heeft misbruikt? Of was dit u leverancier adresje dat u zo negatief reageert?
Wim (22-5-2024 om 22:41)
Beste Job. Wacht eerst verdere berichten af. Dan kun je zien dat je je eigen mening kunt bijstellen.
job (22-5-2024 om 17:35)
En weer een burgervader die de wet misbruikt. wanneer stopt het? ONRECHTMATIG..... Of komt het bewijs achteraf.
Cookie-instellingen beheren