Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Thools duo veroordeeld voor wietkwekerij

Toegevoegd: 19-11-2020, 15.55 uur
De kwekerij werd in maart 2018 ontdekt en ontmanteld.
De kwekerij werd in maart 2018 ontdekt en ontmanteld.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 64-jarige C. van den B. en zijn vriendin B. B. (50) uit Tholen zijn donderdag voor hun betrokkenheid bij een hennepkwekerij door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot taakstraffen en elk een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Van den B. kreeg een taakstraf van 135 uur, zijn vriendin kreeg er één van 160 uur. 

Justitie kwam de kwekerij op het spoor door een hoog elektriciteitsverbruik. De volgende stap was een onderzoek en op 7 maart 2018 klopte de politie aan de deur. Al snel leidde het spoor naar een loods op het terrein met daarin 641 hennepplanten. Tijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, beweerde de voormalige directeur van een beveiligingsbedrijf van niets te weten. Hij had nooit iets gezien, gehoord of geroken.

De vriendin gaf alleen maar de planten water en veel meer ook niet, zo verklaarde ze tegenover de rechter. Dat Van den B. beweerde van niets te weten, liet de rechtbank maar voor wat het was. Naast de opgelegde straffen wacht het duo nog een ontnemingsvordering van meer dan acht ton.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren