Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra controles op 'veiligere' kruising Middelburg

Toegevoegd: 24-11-2020, 15.51 uur
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hij moest er een stuk veiliger op worden: de recent aangepaste kruising van de Poelendaeleweg, de Poelandaelesingel, de Nieuwe Vlissingseweg en de Vlissingsesingel in Middelburg. Veel weggebruikers houden zich echter niet aan de verkeersregels in de nieuwe situatie met (opnieuw) onveilige situaties als gevolg.

Eind oktober vorig jaar kwam op de kruising een 74-jarige fietser om het leven bij een botsing met een vrachtwagen. Ongeveer een jaar later was de vernieuwde kruising een feit. Een kruispunt echter met nieuwe verkeersregels en met name nieuwe verplichte rijrichtingen. Vanaf de Vlissingsesingel de Nieuwe Vlissingseweg oprijden mag bijvoorbeeld niet meer en dat is nu net waar het misgaat. Volgens de politie was het de bedoeling dat hierdoor de verkeersveiligheid op het kruispunt zou verbeteren maar omdat niet iedereen zich aan de regels houdt, gaat het vaak bijna mis, zo zegt de politie, die aangeeft vanaf nu extra te gaan controleren en ook beboeten.

"We krijgen nog veel meldingen van fietsers die bijna van hun sokken worden gereden door bestuurders die vinden dat deze verplichte rijrichting niet voor hen geldt. Tijdens controles blijkt dit ook het geval te zijn. Deze overtreding levert gevaarlijke situaties op en daarom zullen wij de komende tijd hier extra gaan controleren. Bij constatering levert dit een bekeuring op van €95,- (exclusief €9,- administratiekosten)", zo waarschuwt de politie vandaag.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (29-11-2020 om 09:13)
ha degene die daar vaak rijden weten dat ruim voor het stoplicht "einde 30" is ... richting de oversteek plaats mogen ze dan al weer 50 per uur vreemde "veilige" kruising..
Herman Wolters (26-11-2020 om 10:26)
Vandaag 26 november rond 0900 uur alweer een afslaande auto richting Vlissingen op de pas in gebruik genomen VEILIGE kruising Poelendaele weg Nieuwe Vlissingsweg. Wanneer stopt dit of is de kruising toch niet zo VEILIG.
Emergo (25-11-2020 om 14:41)
@Dan kersten Het spijt me maar je weet niet waar je het over hebt.
Rianne (25-11-2020 om 14:39)
Ik snap het ergens wel dat de bewoners vanaf de Poelendaelweg net als vroeger rechtsaf willen en vanaf de Vlissingsesingel rechtdoor. Ineens hebben ze daar een rare situatie van gemaakt. En in plaats dat ze nou ook meteen het fietspad voorlangs het rijkswaterstaat gebouw hadden verbreed dan hoef je vanaf de brug ook niet 2 keer over te steken indien je naar de nieuwe Vlissingseweg wilt. Wat dat betreft ben ik het wel eens met Dan Kersten. Het zijn de automobilisten inderdaad die de fout maken maar wat is dit een bespottelijke constructie.
Harry (25-11-2020 om 13:39)
@Dan Kersten: wat een belachelijke reactie! Lees het artikel eens, het zijn op deze kruising namelijk de automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden waardoor een veilige kruising onveilig wordt!
Marcel (25-11-2020 om 12:36)
op de foto tel ik al meer dan 20 bordjes, lekker kruispunt. Wanneer je daar komt aanrijden, kijk je gewoon naar haaientanden en als die er niet staan, gas erop. MENSEN TEL HET AANTAL PALEN!!?? wat is hier toch aan de hand? hahaha
Cookie-instellingen beheren