Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist maar geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Extra controles op 'veiligere' kruising Middelburg

Toegevoegd: 24-11-2020, 15.51 uur
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hij moest er een stuk veiliger op worden: de recent aangepaste kruising van de Poelendaeleweg, de Poelandaelesingel, de Nieuwe Vlissingseweg en de Vlissingsesingel in Middelburg. Veel weggebruikers houden zich echter niet aan de verkeersregels in de nieuwe situatie met (opnieuw) onveilige situaties als gevolg.


Eind oktober vorig jaar kwam op de kruising een 74-jarige fietser om het leven bij een botsing met een vrachtwagen. Ongeveer een jaar later was de vernieuwde kruising een feit. Een kruispunt echter met nieuwe verkeersregels en met name nieuwe verplichte rijrichtingen. Vanaf de Vlissingsesingel de Nieuwe Vlissingseweg oprijden mag bijvoorbeeld niet meer en dat is nu net waar het misgaat. Volgens de politie was het de bedoeling dat hierdoor de verkeersveiligheid op het kruispunt zou verbeteren maar omdat niet iedereen zich aan de regels houdt, gaat het vaak bijna mis, zo zegt de politie, die aangeeft vanaf nu extra te gaan controleren en ook beboeten.

"We krijgen nog veel meldingen van fietsers die bijna van hun sokken worden gereden door bestuurders die vinden dat deze verplichte rijrichting niet voor hen geldt. Tijdens controles blijkt dit ook het geval te zijn. Deze overtreding levert gevaarlijke situaties op en daarom zullen wij de komende tijd hier extra gaan controleren. Bij constatering levert dit een bekeuring op van €95,- (exclusief €9,- administratiekosten)", zo waarschuwt de politie vandaag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hassan (25-11-2020 om 10:53)
Als ik met mijn busje rijd van poeledaalweg naar centrum doorgang is smal.hoe gaat dat met vrachtwagen of hijsraan.pas niet door weg weg te smal.ik probleem met busje.
Dan Kersten (24-11-2020 om 21:24)
Ik plaats altijd positieve reacties...maar nu even niet. Héél Nederland weet inmiddels wel toch....dat als ambtenaren iets gaan doen....het altijd fout gaat. Een pientere goed mbo - hbo- universitair opgeleide Nederlander wordt toch géén ambtenaar... Zijn allemaal lieden die gewoon 40 jaar lang blijven zitten op hun stoeltje en hun ondeskundigheid willen bevestigen...stumperds...
WalterG (24-11-2020 om 18:55)
De enige reden die ik kan bedenken om het aantal "kruisingsmogelijkheden" te beperken is de doorstroomsnelheid op de hoofdroute. Ze hebben er nu de rijbanen veiliger gemaakt, prachtig, maar de elektronische afwerking is een misbaksel. Er is NIETS op tegen om alle individuele verkeersstromen onafhankelijk van elkaar een beurt te geven. Zodat er nooit elkaar kruisende stromen zijn. Met detectie lussen kun je ook rekening houden met het aanbod van het verkeer voor een snellere afhandeling. Op een gewone standaard kruising kan dat ook. Bijna 40 jaar geleden heb ik nog een machinetaal programmeer cursus oefening mogen maken om zo'n installatie te programmeren in Z80 software. Gemeente: zorg dat de installatie aangepast wordt! Moet kunnen!
Goedbloed (24-11-2020 om 18:47)
Tis toch wat, weer niet goed aangelegd, waarom geen rotonde gedaan, was volgens m.i. alles opgelost......
brom (24-11-2020 om 18:37)
Vanmiddag ook bijna van mijn sokken gereden toen mijn licht voor fiets op groen sprong en er ineens een auto rechts af ging... terwijl dat daar niet meer mag. Schrok me lam. Veilige kruising???? Geef mij de oude kruising maar terug of hang er camera 's op en bekeur flink.
Arjan (24-11-2020 om 18:20)
95 euro is te weinig. Maak er 295 euro van
Cookie-instellingen beheren