Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra controles op 'veiligere' kruising Middelburg

Toegevoegd: 24-11-2020, 15.51 uur
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
De politie laat weten extra te gaan controleren rond de kruising.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hij moest er een stuk veiliger op worden: de recent aangepaste kruising van de Poelendaeleweg, de Poelandaelesingel, de Nieuwe Vlissingseweg en de Vlissingsesingel in Middelburg. Veel weggebruikers houden zich echter niet aan de verkeersregels in de nieuwe situatie met (opnieuw) onveilige situaties als gevolg.


Eind oktober vorig jaar kwam op de kruising een 74-jarige fietser om het leven bij een botsing met een vrachtwagen. Ongeveer een jaar later was de vernieuwde kruising een feit. Een kruispunt echter met nieuwe verkeersregels en met name nieuwe verplichte rijrichtingen. Vanaf de Vlissingsesingel de Nieuwe Vlissingseweg oprijden mag bijvoorbeeld niet meer en dat is nu net waar het misgaat. Volgens de politie was het de bedoeling dat hierdoor de verkeersveiligheid op het kruispunt zou verbeteren maar omdat niet iedereen zich aan de regels houdt, gaat het vaak bijna mis, zo zegt de politie, die aangeeft vanaf nu extra te gaan controleren en ook beboeten.

"We krijgen nog veel meldingen van fietsers die bijna van hun sokken worden gereden door bestuurders die vinden dat deze verplichte rijrichting niet voor hen geldt. Tijdens controles blijkt dit ook het geval te zijn. Deze overtreding levert gevaarlijke situaties op en daarom zullen wij de komende tijd hier extra gaan controleren. Bij constatering levert dit een bekeuring op van €95,- (exclusief €9,- administratiekosten)", zo waarschuwt de politie vandaag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoezo (24-11-2020 om 16:56)
Het is ook aan de mensen zelf...samen maak je het veiliger, niemand wil voor zijn sokken gereden worden...heeft u haast vertrek op tijd, maar rij niet als een dwaas
sjaco poleij (24-11-2020 om 16:50)
weten jullie ook dat het witte weg dek spek glad is als er een auto moet remmen voor voetganger of fietser is het prijs
Cookie-instellingen beheren