Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

475 Kilo cocaïne tussen bananen in haven Vlissingen

Toegevoegd: 24-11-2020, 17.21 uur
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Douaniers hebben gisteren bij een bedrijf in de haven van Vlissingen 475 kilo cocaïne aangetroffen. De straatwaarde van de partij drugs ligt volgens de douane op ruim 23 miljoen euro.

De verdovende middelen zaten verborgen tussen een zending bananen vanuit Ecuador. Tijdens een controle met de mobiele scan en een speurhond signaleerden douanemedewerkers afwijkingen in de lading. Hierop is de zending fysiek gecontroleerd en troffen douaniers in totaal 475 kilo cocaïne aan, zo laat een woordvoerder weten.

De verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
neo liberale bezuinigingen (28-11-2020 om 10:09)
@ Casper, dweilen met de kraan open is dat. De overheid vind het gewoon wel best zo en maakt zich drukker om hun eigen baantje. kijk anders naar de toeslagen schandaal hoe zij te werk gaan.
Jos (26-11-2020 om 19:27)
Binnenkort vinden ze bananen tussen de cocaïne (:
Mijn mening (26-11-2020 om 14:23)
Timsalabim, wat bent u een slim persoon met alle wijsheden in pacht.
willem (25-11-2020 om 10:38)
de "straffen" zijn belachelijk laag--gevangenissen zijn net hotels: eigen cel--tv--radio--sporten--prima eten--koffie thee. je kunt dingen kopen--ja kan studeren en de deur gaat s'avonds dicht--verwarmde cel met een goed bed. werken MAG maar is geen plicht. geen wonder dat het 250 euro / dag per gevangene kost. het kan best minder: je zit voor STRAF en niet om te genieten van dingen waar veel mensen geen toegang tot hebben.
Timsalabim (25-11-2020 om 08:41)
Het leger? U bedoeld Defensie Mart? Defensie is niet echt opgericht om drugstransporten en drugscriminaliteit te bestrijden.... U weet niet zo goed wat Defensie inhoud zie ik anders zou je het ook niet “het leger” noemen.... Net zo min is Defensie er voor “moeilijke jongeren”. Het is geen heropvoedingskamp zoals vele wellicht denken, maar dan kan ik meteen zien dat die die dat beweren nog nooit “iets” met Defensie hebben gedaan.
Casper (25-11-2020 om 08:28)
Misschien het gebruik bestrijden ipv de bron?
Cookie-instellingen beheren