Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Twee nieuwe aanhoudingen in verband met schietpartij Oost-Souburg

Toegevoegd: 18-05-2021, 10.27 uur
De politie hield maandag al drie verdachten aan.
De politie hield maandag al drie verdachten aan.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

OOST-SOUBURG - De politie heeft twee nieuwe personen aangehouden in verband met de schietpartij die maandagmiddag in Oost-Souburg plaatsvond. Eerder hielden de agenten al drie personen aan.


De drie aanhoudingen werden verricht nadat er in een woning aan de Iepenstraat maandagmiddag rond 14.45 uur een bewoner gewond raakte bij een schietpartij. De politie onderzocht het incident en arresteerde al snel drie jongens.

De hulpdiensten kregen een melding dat in de woning was geschoten. Diverse politie-eenheden en een ambulance gingen naar de Iepenstraat. Een minderjarige bewoner werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling verliet hij het ziekenhuis. Aan het begin van de avond werd hij in de Van Reenenstraat als vierde verdachte in Vlissingen aangehouden.

Toen de politie bij de woning in de Iepenstraat aankwam, troffen ze drie jongeren aan. Ze werden gelijk aangehouden. Het gaat om drie jonge inwoners uit Oost-Souburg waarvan twee 15 jaar oud zijn en één 16 jaar oud. Het drietal kreeg maandagavond te horen dat ze langer vast blijven zitten. Ze kregen door het openbaar ministerie beperkende maatregelen opgelegd, waardoor ze enkel met hun advocaat en de politie contact mogen hebben.

Later op de avond werd in Oost-Souburg een 17-jarige jongen gearresteerd als vijfde verdachte. Het vijftal is naar een politiecellencomplex overgebracht. De politie onderzoekt hun betrokkenheid en de aanleiding van het incident. Zij worden dinsdag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
renee (18-5-2021 om 19:35)
Reactie op de schietpartij in Oost-Souburg .Kinderen wordt er gezegd ,nou wat moet het worden als je ouder zijn ? En dan mijn vraag wie gaat het politie optreden betalen?
@ Grote Smurf (18-5-2021 om 19:34)
Zou u ook zoiets durven zeggen tegen een Mexicaans drugscartel? Zoek er voor de grap even op via google en de hel openbaard zich voor u!
Redouane (18-5-2021 om 18:55)
Buitengewoon triest is de opmerking van Mijn mening - kansloos volk. Praat je over je eigen land of ben je haatdragend jegens andere bevolkingsgroepen. Het is goed dat de politie wapenbezit aanpakt en ik hoop door rechercheer werk dat de dader kan worden veroordeeld.
Mijn mening (18-5-2021 om 12:31)
Kinderen met een vuurwapen, gewoon kansloos volk. Je zal zulke lui maar in je straat hebben..
Grote Smurf (18-5-2021 om 10:57)
Wat je vaak ziet bij dit soort groepies, is dat eentje de laffe narcistische leider is (die draagt vaak een wapen) en de rest zijn de slappe meelopertjes die hem gehoorzamen. Komt er dan zoals nu een ruzie dan wordt meteen dat wapen gebruikt. Die jongen heeft vast geweldige opvoeding gehad.
jacob (18-5-2021 om 10:42)
Gaat goed in Nederland zulke snot neuzen lopen met vuurwapens rond. Ik vraag mij af wat de rol van de ouders is geef ook die een celstraf en een uit huis zetting. De overheid moet eens keihard gaan ingrijpen de tijd van de zachte hand is voorbij. En neem meer Politie aan en beloon ze dan ook naar hun werk dus salarissen omhoog en betere bescherming tijdens en na hun werk. Laat ook de lokale en Provinciale overheid hun stem eens laten horen en verheffen in den Haag.
Cookie-instellingen beheren