Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte loste ook schoten na terugkomst in Goes

Toegevoegd: 27-06-2021, 17.21 uur
De politie in de Leeuwerikenstraat in Goes.
De politie in de Leeuwerikenstraat in Goes.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

GOES - Toen de verdachte van het schietincident vanochtend terugkeerde in de Leeuwerikenstraat in Goes loste niet alleen de politie (waarschuwings)schoten, ook de verdachte deed dat. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Bij de politie kwam rond 10.35 uur een melding binnen dat zich in een woning aan Leeuwerikenstraat in Goes een man bevond die in het bezit was van een wapen en dat hij schoten zou hebben gelost. De politie ging met spoed ter plekke maar de verdachte ging er in de tussntijd in een zwarte auto vandoor. Hierbij zou hij ook nog hebben geprobeerd om iemand aan te rijden. De schutter was weg voordat de politie arriveerde. Naast de politie werd ook de ambulancedienst gewaarschuwd maar ter plekke bleek er niemand gewond te zijn geraakt. Wel zagen agenten een patroonhuls op de grond liggen.

De politie startte een onderzoek en vroeg omwonenden binnen te blijven. Rond 11.00 uur veranderde de situatie plotseling toen de verdachte in zijn auto terugkeerde naar de Leeuwerikenstraat. De politie probeerde hem aan te houden, maar dat mislukte. Tijdens deze poging om de verdachte aan te houden werden er door de politie en de verdachte schoten gelost, maar de verdachte wist alsnog te ontkomen in een auto", aldus de politie.

Na een uitgebreide zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter wordt ingezet, werd de verdachte aangetroffen in een woning aan het Juffersweegje in Kapelle. Zijn auto stond op de parkeerplaats bij de nabij gelegen Aldi-supermarkt in dezelfde straat. Een agent wist de verdachte uit de woning te praten en vervolgens kon de man veilig worden aanhouden. De man, een 25-jarige inwoner van Zierikzee, is overgebracht naar de politiecel. Agenten doen nog verder onderzoek naar het incident.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren