Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Grote hennepkwekerij in loods Hoofdplaat

Toegevoegd: 15-07-2021, 19.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

HOOFDPLAAT - In een loods in Hoofdplaat heeft de politie vanmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is inmiddels ontmanteld.


De politie vond de kwekerij in een loods aan de Zuidlangeweg. In een werkplaats was achter een opbergkast een toegang naar een verborgen ruimte. In dit gedeelte waren twee kweekruimtes professioneel ingericht. Naar schatting stonden er ongeveer 750 hennepplanten. Daarnaast werd er ook nog ongeveer 18 kilo gedroogde hennep gevonden.

Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om te kwekerij te ontmantelen. Ook de netbeheerder was aanwezig om het pand af te sluiten van het energienet. De stroom werd illegaal afgetapt. Agenten hebben één persoon aangehouden als verdachte.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (17-7-2021 om 22:51)
Grote vangst? Laat me niet lachen, dit stelt toch niks voor die paar plantjes. Zo hypocriet ook om dit op te rollen. Hoe denk je dat de koffieshops hun spul krijgen? Laat dat verbouwen nu lekker toe, dit werkt de criminaliteit zo in de handen.... zucht..... CDA en VVD blijven blind en dom met gevolg dat de criminelen enkel rijker worden en met het vele geld dat binnen komt met de weed handel investeert in de coke zooi. Legaliseren die hap en snel! Aan de andere 2 reacties te lezen dat veel mensen er ook geen bal van snappen hoe het allemaal werkt in de wereldjes.
Mijn mening (17-7-2021 om 10:22)
Een verdachte pgepakt, leegplukken die lamzak. Zijn "echte" vrienden zullen zichzelf vast niet melden.
cq (15-7-2021 om 21:27)
Wederom een vangst, is West Zeeuws Vlaanderen. Of mag ik zeggen crimineel West Zeeuws Vlaanderen de zoveelste hennepkwekerij / drugslab enz. Gemeente Sluis wat is er toch aan de hand in onze gemeente wordt dit niet beschamend hoe heeft het allemaal zover kunnen komen. Een ding staat vast je overzien het niet meer das wel duidelijk, je rolt hier van het een in het andere. Ik zou bijna zeggen, houd je wat minder met project ontwikkelaars bezig en luister eens meer naar jullie burgers. Want straks wordt hier inderdaad de leefbaarheid aangetast, door onderverhuur tweede woningen, en het Narcotica label straks bij het uitrijden van de Wester Schelde richting gemeente Sluis? Een reclame bord met een spuit er op.
Cookie-instellingen beheren