Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Waterschap wordt geplaagd door diefstallen

Toegevoegd: 09-03-2007, 15.54 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden wordt sinds oktober vorig jaar geplaagd door een reeks van diefstallen. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

Tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 06.00 uur werd er ingebroken op het terrein van de rioolwaterzuivering aan de Fort de Ruijterweg in Ritthem. De dieven namen voor 10.000 euro aan koper, roestvrij staal en aluminium mee.

Bij de diefstal in Ritthem werd ook een aantal opmerkelijke zaken gestolen. Het ging om twee lantarenpalen van zes meter lang, een roestvrijstalen pijp van tien meter lang en in totaal 25 meter aan koperen pijpen en een raam-werk van zes meter. Ook werden de restjes gestolen van de bliksemafleiders die in november al volledig van alle gebouwen op de rioolwaterzuivering waren gestolen.

De bliksemafleiders van het Waterschap zijn de laatste tijd in trek bij het die-vengilde. Sinds oktober 2006 zijn naast die in Ritthem ook de bliksemafleiders gestolen van een poldergemaal bij Zuidwatering, een pompgemaal in Middel-burg, van alle gebouwen bij de rioolwaterzuivering Willem Annapolder en een gebouw in Burgh-Haamstede.

Ook werden er diefstallen gepleegd bij het gebouw van de rioolwaterzuivering in Bruinisse, het rioolpersgemaal in Biggekerke, het rioolpersgemaal in West-kapelle en het poldergemaal langs de Zuiddijk in Sint Philipsland. Naast blik-semafleiders worden ook verkeersborden en paaltjes veelvuldig meegenomen.

Het Waterschap heeft in alle gevallen aangifte gedaan dan diefstal. De politie heeft echter nog geen aanwijzingen die in de richting van de daders wijzen. De organisatie heeft zelf al wel enkele maatregelen genomen om meer diefstallen te voorkomen.

In een reactie laat het schap weten de diefstallen "beu" te zijn. Woordvoerster Christine Reule: "Wij willen het belastinggeld waar de Zeeuwen aan meebe-talen uitgeven aan het beveiligen van dijken, wegen of het voorkomen van wateroverlast en niet aan het vervangen van gestolen materialen".


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren