Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Hardleers: 5x te veel alcohol en geen rijbewijs

Toegevoegd: 29-09-2021, 04.31 uur
De auto van de persoon is in beslag genomen.
De auto van de persoon is in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg heeft de politie dinsdagavond een hardleerse automobilist betrapt die zonder rijbewijs en met ruim 5 keer te veel alcohol op achter het stuur was gekropen.


Agenten zagen het voertuig van de man midden op de weg met pech staan. Na onderzoek bleek de bestuurder te rijden terwijl zijn rijbewijs eerder ongeldig was verklaard. Sinds 2019 mocht de persoon al niet meer autorijden, zo bleek. Omdat werd vermoed dat onder invloed van alcohol was gereden werd op het politiebureau een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek dat de automobilist fors meer hard gedronken dan is toegestaan: 1.155 Ug/l versus de toegestane 220 Ug/l.

Het bleek al de derde keer te zijn dat deze bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Om deze reden werd besloten zijn voertuig in beslag te nemen. Het voertuig zal verbeurd verklaard worden. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig opgehaald bij de Achter de Houttuinen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal opgemaakt worden voor het rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De officier van justitie zal uitspraak doen over het rijden zonder geldig rijbewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoutelandenaar (29-9-2021 om 14:44)
Rijbewijs ongeldig verklaren en versnipperen
Jan (29-9-2021 om 12:02)
Deze mensen leren het nooit kopen morgen weer een andere auto ! afkicken kost een gods vermogen en er zijn geen mensen om te helpen .het enigste wat wil werk is antibuttes in spuiten voor een maand en als ze dan maar alcohol proeven dan worden ze echt goed ziek
Michel (29-9-2021 om 10:21)
Deze hufter opsluiten voor 5 jaar.
timsalabim (29-9-2021 om 08:16)
Aan die Peugot met schuifdeur te zien vast een persoon op leeftijd..... Dus niet alleen "jongeren" doen dingen die niet mogen; voordat men hier weer over begint op deze site.
Ik (29-9-2021 om 07:56)
Waarom krijgen zulke mensen zo'n lichte straf,dat is ook als ze iemand bewust want is het als je dronken bent doodrijden. Zo iemand gaat straks toch weer rijden,wat maakt hem dat uit.
Cookie-instellingen beheren