Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

NL-Alert vanwege grote brand Sint-Annaland

Toegevoegd: 19-10-2021, 15.53 uur - Update: 19-10-2021, 19.15 uur
Door: Roland de Jong

SINT-ANNALAND - In Sint-Annaland is vanmiddag een grote brand uitgebroken in een kassencomplex. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van forse rookontwikkeling. Om die reden is ook een NL-Alert uitgegeven.


De brand woedde in een complex aan de Stoofweg. Rond 15.35 uur kwam de eerste melding binnen, vijf minuten later was er al opgeschaald naar 'grote brand'. De brand die is ontstaan in één van beide loodsen was tijdens de melding al uitslaand. De brand heeft zich uitgebreid naar een tweede loods.

De brandweer heeft onder meer vijf tankautospuiten, een waterwagen, een hoogwerker en haakarmvoertuig met dompelpomp opgeroepen. Omstreeks 15.50 uur is opgeschaald naar GRIP 1 zodat afstemming kan plaatsvinden tussen de betrokken hulpdiensten.

Volgens de Veiligheidsregio gaat de brand gepaard met forse rookontwikkeling die over het dorp Sint-Annaland trekt. De VRZ adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en eventueel aanwezige ventilatiesystemen uit te zetten. Even na 16.00 uur is door de Veiligheidsregio een NL-Alert uitgestuurd.

De brandweer heeft metingen verricht in de omgeving. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau. Het NL-Alert is daarom om 18.00 uur ingetrokken. Wel blijft er stankoverlast bestaan door de rookontwikkeling.

Eén van beide loodsen moet als verloren worden beschouwd. Tijdens de bluswerkzaamheden zal er overlast door rook in het dorp blijven. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen en een meetploegen verrichten metingen in het gebied naar verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen op leefniveau.

Een aantal personen in het pand hebben lichte klachten door rookinhalatie en zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren