Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

KNRM houdt grote oefening op Westerschelde

Toegevoegd: 18-03-2007, 20.48 uur
Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE – Vier reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (K.N.R.M.) hebben zaterdagmiddag meegedaan aan een grote oefening op de Westerschelde.

Volgens het scenario was rond 14.30 uur het schip Smal Agt in problemen ge-raakt ter hoogte van Zoutelande. De reddingboot Zeemanshoop (Breskens) was als eerste ter plaatse. Nadat vanaf deze boot enkele redders waren overgestapt op het schip, bleek dat er aan boord meerdere personen gewond waren geraakt.

In samenwerking met de reddingboten Uly (Westkapelle), Koopmansdank (Noordland/Burghsluis) en Winifred Lucy Verkade Clarck (Cadzand) werd een sleepverbinding tot stand gebracht. Ook werden enkele opvarenden van het schip gehaald.

Opvoedingsprogramma
Onder de slachtoffers waren leden van de LOTUS en ook deden jongeren mee van de justitiële inrichting Den Engh. Zij krijgen op de Smal Agt een heropvoe-dingprogramma aangeboden en hadden zichzelf en hun schip beschikbaar ge-steld voor de oefening.

Nadat de slachtoffers waren geëvacueerd, werd het schip naar de haven van Vlissingen gebracht. Nadat de slachtoffers aan wal waren gebracht was de oefening ten einde. Uit de evaluatie van de oefening kwam naar voren dat de communicatie op diverse punten voor leermomenten zorgde. Het verzorgen van de slachtoffers verliep geheel naar wens.

Zie ook: http://www.hvzeeland.nl/reportages/reportage2.php

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren