Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweerzorg Middelburg in gevaar

Toegevoegd: 21-03-2007, 16.46 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De brandweerzorg voor een kwart van Middelburg loopt gevaar omdat de gemeente te lang heeft getalmd bij de keuze voor een nieuwe kazerne in het noordwesten van de stad. Per september moet er een nieuwe uitrukpost zijn omdat de post aan de Veerseweg dan gesloopt wordt.

Het dagelijks gemeentebestuur wil die nieuwe post opzetten aan de Rooseveltlaan, maar moet nog beginnen met alle procedures. Er hoeft maar één iemand bezwaar te maken en die post is nooit op tijd klaar, constateerde E. Heringa gisteravond uiterst bezorgd tijdens een bijeenkomst van een gemeentelijke adviescommissie. In dat geval kan de brandweer na alarmering 's avonds, 's nachts en in de weekeinden niet tijdig in het centrum en het noordwesten van de stad zijn, zo bleek uit een overzicht van brandweercommandant R. Maljaars.

Burgemeester K. Schouwenaar gaf ruiterlijk toe dat de gemeente te lang heeft gestudeerd op alternatieve locaties voor die uitrukpost. Hij erkende ook dat als er ook maar één bezwaar door een omwonende wordt ingediend, die kazerne vele maanden te laat in gebruik kan worden genomen.

Volgens hem is de gemeente nogal verrast door de eis van Rijkswaterstaat dat in september de huidige post gesloopt moet worden. Die ligt precies op de route van de nieuwe N57.

Hij liet doorschemeren dat hij hoopt op begrip bij Rijkswaterstaat zolang de nieuwe uitrukpost niet gereed is. Heringa hield de burgemeester echter voor dat de plannen voor de N57 allang bekend zijn. Wat hem betreft is er veel te lang getalmd waardoor de brandweerzorg voor een kwart van de stad onnodig in gevaar komt.

Maljaars vertelde dat de berekeningen van de uitruktijden uitgaan van theoretische gemiddelden. Desondanks erkende hij dat de gemeente geen enkel oponthoud kan hebben bij het uitwerken van de plannen en de daadwerkelijke bouw.

De gemeente denkt dat binnen zes maanden die uitrukpost er kan staan. Lukt dat niet, en geeft Rijkswaterstaat geen uitstel voor de sloop, dan moet er een andere oplossing gezocht worden. Maljaars: ┬┤Want we moeten die brandweerzorg wel leveren.┬┤

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren