Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookontwikkeling vrachtwagen A58 Kruiningen

Toegevoegd: 07-12-2021, 23.24 uur - Update: 07-12-2021, 23.41 uur
Vanwege het incident was tijdelijk slechts één rijstrook beschikbaar op de rijbaan richting Bergen op Zoom.
Vanwege het incident was tijdelijk slechts één rijstrook beschikbaar op de rijbaan richting Bergen op Zoom.
© Foto: Kees Jacobse
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt nadat rookontwikkeling was waargenomen vanuit de trailer van een vrachtwagen die over de A58 bij Kruiningen reed.


De vrachtauto reed rond 13.25 uur nabij het viaduct over de Oude Rijksweg toen bij één van de wielen rook te zien was. Deze bleek afkomstig te zijn van remmen die waren vastgelopen. Inmiddels was ook brand ontstaan en daarom werd de brandweer gebeld. Deze rukte vervolgens met spoed uit. Ook de politie en Rijkswaterstaat werden gewaarschuwd.

Vanwege het incident was tijdelijk slechts één rijstrook beschikbaar op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Nadat de remmen voldoende waren gekoeld, kon de chauffeur de vrachtwagen naar een nabij gelegen tankstation rijden. Hier heeft een monteur vervolgens een reparatie uitgevoerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (8-12-2021 om 21:15)
Als het de Kotra vrachtwagen betreft die op de foto staat, is het geen trailer maar een aanhanger.
VdVonck (8-12-2021 om 07:34)
Top chauffeur! Hij had de boel los gekoppeld voordat de hulpdiensten er waren. Tegelijkertijd reed in de andere richting een bedrijfsbus met vastgeslagen rem op de aanhanger, rook, vonken en toch doorrijden. Dan zie je meteen het verschil met iemand die zijn vak verstaat!
Cookie-instellingen beheren