Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Dode bij grote woningbrand Hoofdplaat

Toegevoegd: 19-01-2022, 02.24 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Bij een grote woningbrand in Hoofdplaat is in de nacht van dinsdag op woensdag iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer bevond zich in de woning toen de brand uitbrak. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De hulpdiensten kregen kort voor 00.30 uur een eerste melding binnen over de brand in de Koningin Julianastraat. Al snel kwam er veel rook vrij en schaalde de brandweer op naar middelbrand. Later werd verder opgeschaald naar 'grote brand'. Omdat onduidelijk was of er nog iemand binnen was, werden rond 00.55 uur voor de zekerheid twee ambulances en een traumahelikopter naar het dorp gestuurd. De helikopter kwam niet meer ter plekke. Wel werd de Medische Urgentie Groep (MUG) uit het Belgische Knokke-Heist ingezet.

Rond 01.15 uur meldde de Veiligheidsregio dat in de woning een persoon was aangetroffen. Brandweerlieden haalden het slachtoffer naar buiten en ambulancemedewerkers ontfermden zich samen met het MUG-team over de gewonde. Volgens de VRZ is het slachtoffer ondanks alle inspanningen toch overleden. Om wie het gaat, is nog niet bekendgemaakt. De politie gaat onderzoek doen. Ook het Team Brandonderzoek van de Veiligheidsregio is ter plekke.

Voor de bestrijding van de brand werden drie tankautospuiten en een hoogwerker opgeroepen. De brandweer kon rond 01.50 uur beginnen met ventileren. Een half uur later gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester'.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren