Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Veere zet eerste stap brandveiligere campings

Toegevoegd: 06-04-2007, 14.52 uur
Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE - Burgemeester R.J. van der Zwaag van de gemeente Veere heeft donderdagmiddag het eerste predikaat 'brandveilige camping' overhandigd aan de eigenaar van Camping Janse in Zoutelande.

Camping Janse aan de Westkapelseweg is de eerste Zeeuwse camping die een gebruiksvergunning van de gemeente heeft gekregen. Om deze vergunning te krijgen moet de camping bereikbaar zijn voor alle hulpdiensten, over voldoende bluswatervoorzieningen beschikken en genoeg ruimte tussen de kampeerplekken vrij laten. Dit laatste is een goed middel om beginnende brandjes beheersbaar te houden.

De camping heeft ook duidelijke richtlijnen opgesteld voor het gebruik van gasflessen en het barbecuen op het terrein. Ook is er een bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) aanwezig. De medewerkers die zijn opgeleid tot BHV'er kunnen eerste hulp verlenen, een ontruiming regelen en een beginnende brand blussen.

Zeeuws model
De richtlijnen voor het verstrekken van de vergunning zijn opgesteld door een Zeeuwse werkgroep en moeten model gaan staan voor alle Nederlandse gemeenten met een recreatief karakter. De beleidsregels van de gemeente Veere zijn een uitwerking van de bouwregelgeving zoals bepaald in het Bouwbesluit en de gemeentelijke Bouw- en Brandveiligheidsverordening.

Met het verstrekken van de eerste vergunning hoopt de gemeente Veere de brandveiligheid bij de recreatievoorzieningen in haar gemeente te verbeteren.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren