Weerbericht:
Vanavond regen. Ook morgen nat.
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote rookpluim door uitslaande brand 's-Heer Arendskerke

Toegevoegd: 19-04-2022, 20.18 uur - Update: 20-04-2022, 09.34 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - In een loods aan de Ambachtsweg op bedrijventerrein Eindewege bij 's-Heer Arendskerke is dinsdagavond een uitslaande brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij en de brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


Toen de brand kort na 20.00 uur werd gemeld bij de alarmcentrale, kwam er al veel rook uit het pand. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar grote brand. Al snel waren drie tankautospuiten en een ladderwagen ter plekke. De loods stond toen al grotendeels in brand. In de loods stonden onder meer mini-shovels, mini-kranen en gasflessen. Enkele van de gasflessen zijn geëxplodeerd, wat resulteerde in knallen die in de omgeving te horen waren.

Zowel in de loods als in de inpandige woning waren geen mensen meer binnen toen de brandweer arriveerde. De loods is volgens de brandweer niet meer te redden en gaat volledig uitbranden. De brandweer zet daarom in op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Het ziet er naar uit dat dit lukt.

Het vuur greep snel om zich heen en grote zwarte rookwolken trokken over 's-Heer Arendskerke en Heinkenszand. De brandweer alarmeerde meetploegen om metingen te doen in deze beide dorpen. Er werden op leefniveau echter geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

"Er zijn wel brokstukken en roetdeeltjes in de omgeving waargenomen. Verbrande brokstukken bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen, maar de verwachting is dat de blootstelling aan de schadelijke stoffen in deze brokstukken (via de huid, via de mond of via inademing) gering is. Je kan de verbrandingsresten en roetdeeltjes zelf verwijderen", zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). 

Rond 21.45 uur was de brand ook aan de voorzijde van het bedrijfspand uitslaand. De brandweer is voorlopig nog bezig met blussen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marjoke (19-4-2022 om 21:18)
De hulpdiensten hebben het druk. Eerst een brand in 'staat Heerenhoek, toen een ongleuk in' s Gravenpolder, waar ook de traumahelikopter voor werd opgeroepen en nu deze grote brand. Veel sterkte voor alle hulpverleners!
Cookie-instellingen beheren