Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Twee ambulances voor een ree

Toegevoegd: 09-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

RILLAND - Liefst twee ambulances rukten maandagavond uit voor een ongeval op de Oesterdam. Bij de alarmcentrale kwam de melding van een aanrijding binnen en direct werd een ziekenauto richting Rilland gestuurd. Ook de dierenambulance was gewaarschuwd omdat er sprake was van een gewond hert.

Een inwoonster uit Hansweert was even na zevenen vanaf Rilland de Oesterdam opgereden waarna ze een grote klap hoorde.Toen de vrouw uit haar auto stapte, bleek dat ze een ree van ongeveer een half jaar oud had aangereden. Nadat de gewone ambulance ter plaatse was gekomen en er geen sprake bleek van een menselijk slachtoffer, bleef het ambulancepersoneel ter plaatse om de situatie in de gaten te houden.

Omdat de dierenambulance uit Bergen op Zoom niet kon komen, werd een beroep gedaan op de dierenambulancedienst Vlissingen die na twintig minuten ter plaatse was. Het jonge ree werd gestabiliseerd en met spoed vervoerd naar een dierenarts. Het letsel leek mee te vallen. Wel verkeerde was het jonge dier in een shocktoestand.

Mocht het gewonde beestje na enige tijd revalideren weer kunnen functioneren in de natuur, dan wordt het weer vrijgelaten bij de Oesterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren