Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Drukke dag voor traumahelikopters in Zeeland

Toegevoegd: 14-05-2022, 22.11 uur
Drukke dag voor traumahelikopters in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Voor de artsen en verpleegkundigen van de Mobiele Medische Teams was het zaterdag druk in Zeeland. Ze werden zes keer opgeroepen voor diverse meldingen. 


De eerste oproep kwam omstreeks 12.25 uur binnen voor een incident waarbij drie duikers werden vermist. Hiervoor werd de Lifeliner 2 vanuit Rotterdam voor opgeroepen. Deze hoefde echter niet ingezet te worden omdat de duikers al gezond en wel op land waren. De traumahelikopter was nog aan het vliegen toen om 13.20 uur het team werd opgeroepen voor een medische noodsituatie op een parkeerterrein aan de Aanloop in Middelburg. Al vliegend werd het team doorgestuurd naar een ongeval op het motorcrossterrein aan de Bathseweg bij Rilland. Het traumateam is daar geland en heeft medische bijstand verleend. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aan het eind van de middag, omstreeks 17.25 uur, werd dezelfde traumahelikopter opgeroepen voor een medische noodsituatie aan de Burghduin in Burgh-Haamstede. De medewerkers van de ambulancedienst hebben het slachtoffer bij Brouwershaven overgedragen aan het traumateam welke het slachtoffer hebben meegenomen naar Rotterdam. 5 minuten later werd de traumahelikopter van Nijmegen ( Lifeliner 3) opgeroepen voor een medische noodsituatie aan de Dokter Maasstraat in Colijnsplaat. Deze traumahelikopter hoefde niet door te komen. 

Halverwege de avond, omstreeks 20.55 uur, werd de Lifeliner 3 vanuit Nijmegen opgeroepen voor een medische noodsituatie aan het Meulenpad in Vogelwaarde. De traumahelikopter hoefde niet volledig door te komen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (15-5-2022 om 18:34)
@J.Gelfof Dus nogmaals, we gaan het wegverkeer verbieden: 2921 ca 560 doden en 20.000 ernstig gewonden. We praten hier niet over kansen maar over hulpverlening waar nodig. En dat "zor-opeis-egoïsten slaat helemaal nergens op.
Edjetee (15-5-2022 om 14:15)
@J Geldof: wat een helderziende ben jij. Als je al weet wat er in een artikel staat, waarom open je het dan. Laat de mensen lekker sporten, zodat ze kunnen ontspannen . Overal gebeuren ongelukken,, zelfs bij het wandelen
J Geldof (15-5-2022 om 11:36)
En jawel....voor ik het bericht opende wist ik het al: de crossbaan. En het klopt. En niet komen dat bij voetbal of fietsen ook ongelukken gebeuren. Bij motorcross is deze kans vele male hoger en het letsel erger. Stoppen met deze sport voor zorg-opeis-egoïsten
Cookie-instellingen beheren