Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mogelijk twee verdachten in zaak Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 23-05-2022, 15.43 uur
De politie doet onderzoek naar de mishandeling.
De politie doet onderzoek naar de mishandeling.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

BURGH HAAMSTEDE - Meerdere getuigen uit Burgh-Haamstede hebben twee personen gezien die zondagavond mogelijk een vrouw met een bijtende vloeistof hebben overgoten. Dat laat de politie weten in een persbericht. De recherche doet nog steeds onderzoek naar de zware mishandeling in de plaats op Schouwen-Duiveland. 


Zondagavond kwam er rond 22.30 uur een melding bij de alarmcentrale binnen dat een vrouw aan het Sluispad in Burgh-Haamstede zwaar mishandeld zou zijn op straat. Hulpverleners gingen na de melding direct ter plaatse. De vrouw, een bewoonster van het Sluispad, zou mogelijk met een bijtende vloeistof zijn overgoten.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) deden onderzoek in de straat en in de woning van de vrouw. Zij stelden verschillende sporen veilig. Het onderzoek van de politie richt zich nu op het vinden van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de aanval op de vrouw. Meerdere getuigen spreken over twee personen die mogelijk verdachte zijn van de mishandeling. De recherche onderzoekt verder om wat voor bijtende stof het precies gaat.  Omdat deze details daderinformatie bevatten, doet de politie daar verder geen mededelingen over. 

Het slachtoffer is zondagavond overgebracht naar een ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is behandeld. De vrouw was volgens een woordvoerder van de politie aanspreekbaar en niet levensbedreigend gewond. Op een later moment wordt de vrouw uitgebreider verhoord. In de woning van de vrouw was een kind aanwezig, voor het kindje is een opvangadres geregeld. Het kind raakte niet gewond, het incident vond volgens de politie plaats op de openbare weg en niet in de woning zelf.

De politie is op zoek naar camerabeelden van het incident. Mensen die beelden hebben waar mogelijk relevante zaken op zijn geregistreerd, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Verder doen agenten buurtonderzoek en nemen getuigenverklaringen op. Het onderzoek zal nog langere tijd in beslag nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren