Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande woningbrand aan Sluispad Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 18-01-2023, 01.27 uur
Door: Reinoud Hiemstra

BURGH-HAAMSTEDE – Meerdere brandweereenheden zijn woensdagnacht ingezet bij het bestrijden van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede. De volledige woonkamer ging in vlammen op.

De hulpdiensten werden in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.15 uur opgeroepen voor een melding van een woningbrand. Alerte buurtbewoners hadden alarm geslagen. Toen na een kwartier het eerste blusvoertuig ter plaatse kwam, bleek dat er sprake was van een uitslaande brand. De benedenverdieping stond volledig in brand. De vlammen dreigden de eerste verdieping te bereiken. Het was nog onduidelijk of er mensen of dieren in de hoekwoning aanwezig waren.

De brandweerlieden van Burgh-Haamstede en Renesse hebben gezamenlijk de brand besteden. Omstreeks 01.45 uur was de brand onder controle en kon de woning worden geventileerd. De brandweer deed een zoekslag om te kijken of er mensen of dieren in het pand aanwezig waren. Dit bleek niet het geval te zijn.  De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen en inspecteren van het gebouw.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de brand. Er is mogelijk sprake van brandstichting. De volledige straat is afgezet om mogelijke sporen veilig te kunnen stellen. Woensdagmorgen zal de Forensische Opsporing (FO) op de locatie komen voor onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van de brand. Mensen met tips over een mogelijke verdachte situatie in de omgeving van de woning kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

In de zomer van vorig jaar werd bij dezelfde woning een vrouw gewond aangetroffen. Zij bleek overgoten te zijn met een zuur. Ook toen deed de politie samen met de FO onderzoek naar het incident.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren