Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
75 files van totaal 305 km

Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie

Toegevoegd: 26-09-2022, 13.52 uur
Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Vier tieners die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan vlaggenmasten in Terneuzen, hebben zich maandag gemeld bij de politie. De jongeren waren geschrokken door het bericht dat de Zeeuws-Vlaamse agenten op Instagram hadden gepost.


De agenten in Terneuzen meldden zondag op Instagram dat er vernielingen waren gepleegd bij het fietspad aan de Koegorsweg in Terneuzen. Bij de skihal waren vlaggenmasten vernield en er zou een staaldraad over het fietspad gespannen zijn. “Enorm gevaarlijk”, aldus de wijkagenten in Terneuzen.

Toen de politie ter plaatse kwam bij het fietspad, troffen zij nog wel vernielde vlaggenmasten, maar geen staaldraad over aan het fietspad. Dat was eerder al opgeruimd door medewerkers van de ambulancedienst die de kabels opmerkten. Na het zien van de Instagrampost, kwamen vier tieners uit Axel zich maandagmiddag op het bureau melden. Ze gaven daarbij aan dat zij verantwoordelijk waren voor de situatie langs de Koegorsweg.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat het viertal erg geschrokken is van het bericht op Instagram en de heftige reacties daarop. De tieners stelden volgens de politie zelf hun ouders in kennis. Tijdens een ernstig gesprek met agenten op het politiebureau in Terneuzen zouden de jongens aangegeven hebben dat zij de consequenties van hun handelen niet goed hadden overdacht.

Omdat er geen ongevallen zijn gebeurd en omdat de eigenaar van de vlaggenmasten geen aangifte wil doen, worden de jongeren niet strafrechtelijk vervolgd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nn (26-9-2022 om 19:00)
Hoe krijgen ze het in hun hoofd om dit te doen. Er hadden zeker doden en gewonden kunnen vallen. Laten ze idd eens maar wat voor doen .BV rotzooi buiten opruimen. En IDD aangifte doen.
Willem (26-9-2022 om 18:30)
Je wordt niet vervolgd voor een daad die tot zwaar letsel kan leiden. Er moeten dus duidelijk eerst slachtoffers vallen voor je bestraft wordt in dit land. Een aanzet voor het plegen van criminaliteit vind ik dat. Als alles onbestraft wordt waar geen slachtoffers vallen dan is het gedaan, meer en meer gaan ze proberen op het randje te zitten. Puur mijn mening, maar wie ben ik?
bram goeree (26-9-2022 om 18:06)
straffen helpt niet altijd en lost ook niet alles op ,maar zo komen ze er wel erg makkelijk vanaf .strenger optreden dmv een aangifte en eventueel een straf (in welke vorm dan ook ) want zo geef je ze en anderen een vrijbrief om nog meer idiote dingen uit te halen .ik vraag mij af wanneer ik een overtreding bega en zegt dat ik consequenties van mijn handelen niet goed hadden overdacht ik daar ook mee weg ga komen .ik denk het niet en terecht
.... (26-9-2022 om 16:26)
Waarom geen aangifte doen?? Juist wel doen en naar Halt! Och arme! Ze zijn nu ineens weer kleine snotneusjes geworden omdat ze zo zielig zelf naar de politiemeneertjes zijn geweest, maar ze wisten wel dondersgoed wat ze konden aanrichten, misschien wel iemand om kunnen laten komen door deze actie, moord dus!! dat wisten ze heus wel!! Anders span je geen kabels op hoofd hoogte!! Smerig schorem, en ze komen er mooi vanaf! Bah!!
bert kaiser (26-9-2022 om 15:24)
dan zijn dus je spullen vernield , en er hadden ernstige ongelukken kunnen gebeuren , en kom je weg met en stevig gesprek , logisch dat de jeugd geen respect meer heeft voor een ander .
Erik (26-9-2022 om 15:24)
Het is absoluut niet goed te praten, wat ze gedaan hebben...maar het feit, dat ze zichzelf gemeld hebben, siert ze wel weer. Geluukig zijn er geen ongevallen gebeurt...
Cookie-instellingen beheren