Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 53 km

Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie

Toegevoegd: 26-09-2022, 13.52 uur
Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Vier tieners die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan vlaggenmasten in Terneuzen, hebben zich maandag gemeld bij de politie. De jongeren waren geschrokken door het bericht dat de Zeeuws-Vlaamse agenten op Instagram hadden gepost.


De agenten in Terneuzen meldden zondag op Instagram dat er vernielingen waren gepleegd bij het fietspad aan de Koegorsweg in Terneuzen. Bij de skihal waren vlaggenmasten vernield en er zou een staaldraad over het fietspad gespannen zijn. “Enorm gevaarlijk”, aldus de wijkagenten in Terneuzen.

Toen de politie ter plaatse kwam bij het fietspad, troffen zij nog wel vernielde vlaggenmasten, maar geen staaldraad over aan het fietspad. Dat was eerder al opgeruimd door medewerkers van de ambulancedienst die de kabels opmerkten. Na het zien van de Instagrampost, kwamen vier tieners uit Axel zich maandagmiddag op het bureau melden. Ze gaven daarbij aan dat zij verantwoordelijk waren voor de situatie langs de Koegorsweg.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat het viertal erg geschrokken is van het bericht op Instagram en de heftige reacties daarop. De tieners stelden volgens de politie zelf hun ouders in kennis. Tijdens een ernstig gesprek met agenten op het politiebureau in Terneuzen zouden de jongens aangegeven hebben dat zij de consequenties van hun handelen niet goed hadden overdacht.

Omdat er geen ongevallen zijn gebeurd en omdat de eigenaar van de vlaggenmasten geen aangifte wil doen, worden de jongeren niet strafrechtelijk vervolgd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
a. ongenae (26-9-2022 om 15:05)
Tuurlijk...waarom misdragen jongeren zich zo tegenwoordig!, omdat ze alles mogen en niet gestraft worden! EEN ERNSTG GESPREK.....kom nou toch. Donder ze een paar maanden in de cel ipv over hun bolletje te aaien en zeggen " niet meer doen hoor kindertjes" !
Pippa (26-9-2022 om 15:01)
Sorry hoor ,maar ben je nu zo stom dat je niet beseft dat het levensgevaarlijk is staaldraad over een fietspad? Daar kunnen doden bij vallen! in het donker, of zwaar gewond! Flink straffen ,taakstraf misschien bij een EHBO post of bij de spoed ,en een boete ga er maar voor werken bij AH vakken vullen bv. Misschien leer je ervan, stel sukkels!
Michel (26-9-2022 om 14:47)
Grote fout dat de eigenaar van de vlaggenmasten geen aangifte wil doen. Dit is een vrijbrief voor deze op geschoten jeugd om nog meer rotzooi te schopen.
Ja-Ja (26-9-2022 om 14:25)
Belachelijk.! Ze moeten toch zeker een straf krijgen! Politie ,Dus er had iemand eerst gewond of erger moeten zijn voor de "lieverdjes"een straf hadden gekregen. Politie.straks fietst een er kind van je of ander familielid.Dan piepje wel anders. Politie/overheid??Oja , laat verder maar zitten.
FonkieMonkie (26-9-2022 om 14:21)
Schandalig dat er niks tegen deze jongeren gedaan word terwijl ze duidelijk iets crimineels hebben gedaan en daarmee levens in gevaar hebben gebracht of ze dat nou op dat moment besseften of niet maar nee hoor laat ze maar gewoon gaan want ze hebben er vast wel van geleerd toch ? bah bah echt schandalig deze lakse houding van de politie
Cookie-instellingen beheren