Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

27-jarige man aangehouden die op BOA inreed

Toegevoegd: 16-10-2022, 10.27 uur
27-jarige man aangehouden die op BOA inreed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige verdachte aangehouden omdat hij zijn voertuig als wapen gebruikte. De bestuurder reed in op een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) nadat die een stopteken gaf.


Het incident gebeurde zaterdag rond 18.00 uur toen de verdachte met zijn auto het voetgangersgebied van de Singelstraat in Goes in wilde rijden. Twee BOA's zagen dat gebeuren en gaven hem een stopteken. Daarop keerde de bestuurder volgens de politie zijn auto en onttrok zich daarmee aan de staandehouding.

In een poging de bestuurder alsnog aan te spreken, gebruikte een van de handhavers zijn fiets als barricade. De bestuurder reed daarop op de fiets en op de BOA in. Volgens de politie kwam de BOA niet onder het voertuig terecht. Hij liep door het incident licht verwondingen op. De automobilist sloeg daarop op de vlucht en raakte daarbij bijna een scooterrijder.

De vluchtpoging leek succesvol toen de bestuurder weg wist te komen in de richting van de Koepoort. Agenten stelden daarop direct een zoektocht in naar de verdachte en troffen hem uiteindelijk aan in de Bellefleurstraat. Het zou gaan om een 27-jarige man zonder woonadres. Hij is door de agenten gearresteerd en zit vast voor nader onderzoek.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dd (16-10-2022 om 16:44)
mijn ervaring is dat er tegenwoordig nogal snel gesproken wordt van"ïnrijden op"en"poging tot doodslag op, zeker als dit betekend dat de hooghartige wetsvertegenwoordigers tegenwoordig zich verbaal niet kunnen verweren, elke kleine beweging of verdachte move wordt aangewend om toch maar te kunnen scoren ! (de de goede buiten beschouwing gelaten) maar als ze onder ede zouden moeten verklaren dan haakt 80% af omdat ze dan zelf het haasje zijn bij een rechter!
VdVonck (16-10-2022 om 15:22)
De boel was met hekken afgesloten, wat is daar niet aan te begrijpen. Ik wilde net het centrum uitrijden nadat de hekken geplaatst waren, de politie kwam met alle signalen aangereden en stuitte hier dus ook op. Tuig bij T 'Grieks hoekje' riep meteen: Denkt hij dat ik die ga open doen voor hem, sukkel!' Ik heb het hek opzij gezet (ook voor mezelf). Mensen begrijpen niet dat de politie ook voor een reanimatie o.i.d. ter plekke gaat. Denk eens na! Toon wat respect! Morgen kunnen ze zomaar je naasten moeten komen helpen.
Marcus Aurelius (16-10-2022 om 13:27)
Niet slim dat word harde woorden bij de OM en paar jaartjes Cel denk ik
Kees (16-10-2022 om 12:48)
Goed te lezen dat die eencellige is aangehouden. Nu nog een zware straf. Maar met de slappe linkse Rechters zal het niet veel worden. Die vinden de belangen van de verdachte veel belangrijker. Bos',,s goed gewerkt. Doorgaan met jullie werk
Michel (16-10-2022 om 11:52)
Aso heeft geen woonadres!!!!!! Nauw, laat hem dan maar voorlopig zitten waar hij zit. En dan op een zandplaat zetten
Jaffa (16-10-2022 om 11:31)
Geweld tegen boa's, politie, ambulancemedewerkers, hulpverleners en andere mensen die met hun werk bezig zijn, moet harder aangepakt worden. Minimaal vier weken de cel in bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Mee eens: Ga naar petities.nl en onderteken de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Meer dan 28.000 mensen gingen u voor.
Cookie-instellingen beheren