Weerbericht:
Bewolkt, in het zuidoosten opklaringen. Morgen van tijd tot tijd motregen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man slikt vier soorten drugs: rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 03-12-2022, 06.59 uur
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht het rijbewijs ingenomen van een man die vermoedelijk onder invloed reed van alcohol en verschillende soorten drugs. Hij bleek ook een mes en harddrugs bij zich te hebben.


Agenten zagen de verdachte tijdens hun surveillance rijden over het fietspad bij het Koopmansvoetpad. De auto had een hoop schade en een lekke band. Reden genoeg om de bestuurder aan een controle te onderwerpen. De man bleek eerder in de nacht al staande gehouden te zijn op de Markt in Middelburg. Dit omdat was gemeld dat hij een mes bij zich zou hebben.

Volgens de politie was de man bij de eerdere ontmoeting al “behoorlijk onder invloed” en was dat bij de tweede controle ook nog steeds het geval. De bestuurder werd daarom aangehouden. Na fouillering werd een drugstest afgenomen. Deze scoorde positief op het gebruik van cannabis, opiaten, cocaïne en amfetamine, zo meldt de politie.

Agenten wilden naar aanleiding van de speekseltest een bloedproef laten doen, maar de verdachte weigerde hieraan zijn medewerking. Hierop is het rijbewijs van de man ingenomen. Hij zal vervolgd worden voor het weigeren van het bloedonderzoek. De verdachte is overgebracht naar Torentijd. De gebruikershoeveelheid harddrugs en het mes dat hij bij zich had, zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (10-12-2022 om 13:30)
Bij de eerste controle was hij waarschijnlijk met de zwabberende benen wagen.
Karina (4-12-2022 om 12:48)
Dit had ook een heel ander verhaal kunnen worden, er hadden slachtoffers kunnen vallen op het fietspad of elders. Deelnemers aan het verkeer onder invloed moeten direct rijontzegging krijgen. Heb altijd lof voor de politie en alle zorgmedewerkers maar in dit geval had anders gehandeld moeten worden. Hoop dat de bestuurder een rechter tegenkomt die de ernst van deze situatie wel beseft.
Ik (4-12-2022 om 09:45)
Verplicht laten afkikken en dan werken voor je geld. Anders niets geen geld of rotzooi meer geven.
bram (4-12-2022 om 04:18)
Uit alle geuite opmerkingen kunnen we wel vaststellen dat NIEMAND het er mee is dat dit soort figuur weer achter het stuur van een auto gaat zitten. Terecht vind ik, want dit soort gedrag hoort niet thuis in een "normale omgeving" van weldenkende mensen. Na verhoor ook niet meer naar huis sturen, maar gewoon ff in de bak blijven zitten. Desnoods om even goed na te denken wat hij/zij heeft uitgevreten om het normale leven te ontwrichten.
Aanname (3-12-2022 om 18:39)
Anders rijdt je op een vrijdagnacht met je auto, over het koopmansvoetpad... Dan weet je zeker dat je het ver geschopt hebt met alles in je mooie leven.. Zie het resultaat een hoop ellende, en wat nog niet allemaal meer had kunnen gebeuren, met zo'n gek. Inderdaad te bezopen voor woorden....
optimist (3-12-2022 om 16:50)
@Johan, om die man zijn gezondheid, vrijheid of strafblad maak ik mij geen zorgen, wél over het feit dan mijn vrouw of kind daar over het fietspad rijd en aangereden kan worden door zo'n sukkel. Maar met al die halfzachte strafjes in ons land zal dat niet snel veranderen.
Cookie-instellingen beheren