Weerbericht:
In het noorden (dichte) mist, langzaam zuidwaarts uitbreidend
Verkeersinformatie:
Geen files

Kleine brand in ROC gebouw Goes

Toegevoegd: 03-05-2007, 21.23 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Een binnenbrand in een leslokaal van het ROC Zeeland-gebouw aan de Bessestraat in Goes-Zuid heeft donderdagavond flinke schade aangericht. Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in een leslokaal op de begane grond aan de kant van de Bessestraat. De brand werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. De beveiligingsmedewerker alarmeerde direct de brandweer.

De brandweer rukte uit met een tankautospuit en de autoladder. Bij aankomst werden twee stralen hoge druk gereed gemaakt voor inzet. Ook werd direct een waterwinningsvoorziening opgebouwd vanaf een ondergrondse brandkraan in de Bessestraat.

Uiteindelijk bleek dat het vuur met één straal hoge druk geblust kon worden. Nadat het vuur gedoofd was kon de brandweer starten met het ventileren van de zuidelijke vleugel van het complex. De rook had zich inmiddels door een groot deel van de leslokalen en de gangen verspreid. Daarvoor gebruikte de brandweer een overdrukventilator.

Door de brandweerlieden werd nog wat breekwerk verricht om te controleren of het vuur zich niet tussen de plafonds had genesteld. Bij de blus- en controlewerkzaamheden werd bovendien een warmtebeeldcamera ingezet om eventuele verborgen brandhaarden op te kunnen sporen.

Salvage
Zo'n anderhalf uur na de eerste melding van de brand konden de uitgerukte voertuigen terugkeren naar de kazerne. Een coördinator van de stichting Salvage werd opgeroepen om direct zaken op het gebied van verzekeringen en reiniging in gang te kunnen zetten. Over de oorzaak van de brand en het exacte schadebedrag is nog niets bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren