Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Twee auto's van dijk bij ongeval in Terneuzen

Toegevoegd: 21-02-2023, 14.57 uur
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Bij de Reuzenhoeksedijk in Terneuzen raakten dinsdagmiddag door een ongeval twee voertuigen van de dijk. Er raakte niemand gewond.


Omstreeks 12.30 uur kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing. Het ging mis op de kruising van de Reuzenhoeksedijk en de Knapzakweg. De klap zorgde voor een enorme ravage. Onderdelen lagen verspreid over de kruising en beide voertuigen kwamen in de sloot onderaan de dijk tot stilstand.

De brandweer werd gealarmeerd omdat er mogelijk sprake was van beknelling. Dit bleek niet zo te zijn. De ter plaatse gekomen ambulancedienst heeft alle inzittenden nagekeken op letsel maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis, zo heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De politie zette de kruising af en deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Beide auto's werden door bergingsbedrijf Kuzee terug de dijk op getakeld en vervolgens afgevoerd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (22-2-2023 om 09:58)
@Arthur, ligt toevallig wel een apart fietspad en zicht te ver hoe kan je daar anders zo op een kort stukje op elkaar knallen met zoveel materiele schade. En voor Othene komt straks aan de rotonde een nieuwe verbinding met de n 290 @DV.
fietser (22-2-2023 om 09:51)
Dank, @Arthur te snel rijdende auto's en niet nadenkend over de voorrang en snelheid is (60km/u) een nachtmerrie voor traag verkeer. Deze wegen zouden verkeersluw moeten zijn. Alleen plaatselijk verkeer en geen 'doorgaand verkeer' .
Ineke (22-2-2023 om 07:18)
Hoezo Arthur iriitante van fietsers en voetgangers? Ook zij hebben recht op het deelnemen aan het verkeer. Zeker zelf zo,n racer?
Arthur (21-2-2023 om 21:03)
Beetje voorbarig om over de snelheid te beginnen, aangezien er niemand gewond is geraakt. Bovendien moeten auto's ook lekker kunnen doorrijden zonder irritante fietsers en voetgangers.
Vos (21-2-2023 om 16:21)
Tijd dat ze wat snelheidsremmende maatregelen op de dijk gaan nemen, met vele voetgangers en fietsers. Weg lokt erg uit om hard te rijden, vooral daar waar geen bomen meer staan.
DV (21-2-2023 om 16:18)
Is niet de eerst en zeker niet de laatste keer. Auto's scheuren er dik boven de toegestane snelheid over de dijk (In avond uren met minstens 100 km/u), zonder rekening te houden met voorrang van rechts. Erg gevaarlijk kruispunt, vooral ook voor voetgangers en fietsers. Wachten tot het echt verkeerd loopt. Zou op zijn minst straks een fietserstunneltje moeten komen, zodra Othene tot aan het kruispunt komt te liggen.
Cookie-instellingen beheren