Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc

Toegevoegd: 28-02-2023, 15.52 uur
Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De afgelopen maanden heeft de politie meerdere  verdachten aangehouden die bankpassen kwamen afhalen van slachtoffers van bankfraude. De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichtingstruc waarbij een bankpas niet meer nodig is.


Sinds januari zijn er bij de politie vijf aangiften binnengekomen waarbij slachtoffers eerst gebeld werden vanuit “de bank” met de mededeling dat er geld van de rekening van het slachtoffer werd gehaald. In deze gevallen kregen de slachtoffers een mail van de bank, terwijl ze aan de telefoon zaten met de bankmedewerker. In de mail stond een afspraakbevestiging met de bank en een inlogcode. Na ontvangst van deze mail werden de slachtoffers doorverbonden met een andere bankmedewerker. Deze verstuurde ook weer een aantal mails met daarin een link. Via deze link kwam men op de website van “de bank”. Daar moest ingelogd worden om de “verdachte” transacties te annuleren. In werkelijkheid betroffen dit “vermomde” betaalverzoeken en werd er juist geld van de rekening afgehaald. De slachtoffers werden tijdens dit hele proces soms uren aan de lijn gehouden.

De politie waarschuwt voor deze nieuwe oplichtingstruc. Zij adviseert om, als “de bank” belt, op te hangen en weer terug te bellen naar de bank om te checken of het verhaal klopt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoela (1-3-2023 om 21:17)
Zolang er mensen zijn die er in trappen, kunnen dat soort oplichters hun gang gaan. Oplichters ook oplichten. Dan doen ze dat niet meer. Hehehe.
harry (1-3-2023 om 08:42)
@Drica, zo lang je hard genoeg slaat dat ze er zich niets meer van herinneren en je ze na afloop dumpt ergens in het bos of van de Zeelandbrug af mietert is er niets aan de hand.
Popeye (28-2-2023 om 17:31)
Drica: al steelt men een duizendje of wat, de eerste klap.is strafbaarder. Zou wat zijn anders, al die politici met blauwe ogen!
Drica (28-2-2023 om 17:08)
Ik kreeg de vorige maand een sms van een bank waar ik niet bankier waarin ik werd gefeliciteerd met mn nieuwe bankrek. Ik werd gewaarschuwd voor fraude en kon evt een 0900 nummer bellen als ik meer wilde weten. Ik heb er verder niets mee gedaan! Wel vraag ik mij af of ik strafbaar ben als zo een oplichter(ster) bij mij spullen komt ophalen en ik die binnenhaal en toetakel voordat de reeds gebelde politie er is.
Cookie-instellingen beheren