Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee zwaargewonden bij ongeval N59 Nieuwerkerk, weg uren afgesloten

Toegevoegd: 03-03-2023, 20.22 uur
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWERKERK - Bij een verkeersongeval langs de N59 bij Nieuwerkerk zijn vrijdagavond twee mensen zwaargewond geraakt. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische zorg te verlenen. 


Het ongeval gebeurde omstreeks 19.40 uur op de N59 in de rijrichting naar Zierikzee. Door onbekende oorzaak raakte de automobilist in een lichte bocht de macht over het stuur kwijt en reed door de houten wegafscheiding heen. Na ongeveer 100 meter belandde de auto in een sloot. Het voertuig kwam na nog eens 100 meter tot stilstand. Beide inzittenden raakten gewond. 

De politie, ambulancedienst en meerdere brandweervoertuigen kwamen met spoed ter plaatse om de slachtoffers te helpen. Al snel bleek dat er meer medische zorg nodig was. Daarom werd ook de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen. Deze landde een twintigtal minuten later op het weiland naast het voertuig. De brandweer heeft toen het traumateam ter plaatse was beide slachtoffers uit het voertuig gehaald. Zij zijn beide in de ambulance onderzocht en daarna zijn zowel de man als de vrouw met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Daarom is voor onbepaalde tijd de N59 afgesloten voor alle verkeer. Het passerende verkeer wordt via een parallelweg naar de andere kant van de weg gestuurd. Een medewerker van de afdeling verkeersongevallen analyse van de polite komt ter plaatse om onderzoek te doen. Samen met medewerkers Rijkswaterstaat hebben de handhavers van gemeente Schouwen-Duiveland de weg afgezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
binair (4-3-2023 om 11:53)
Als er in het artikel staat dat de auto 2x 100 meter nodig heeft om tot stilstand te komen heb ik toch wel het sterke vermoeden dat er een snelheid aangehouden werd van vele malen de max geldende snelheid aldaar. welke 80 km/u is. Ze mogen nog van geluk spreken dat de auto niet meerdere malen over de kop is gegaan. gezien de fotos is dat dus niet gebeurd. Als je het voor elkaar kan krijgen in een flauwe bocht uit de bocht te vliegen moet je echt hard rijden. Ik ga niet over de strafmaat hierop, daar zijn rechters voor.
jacob (4-3-2023 om 10:39)
@Vlissinger UIt getuigen verklaringen heeft deze bestuurder veel te hard gereden. En er schijnt bloed te zijn afgenomen dus? En wat betreft mobiel verslaafden heb je gelijk dit moet! heel zwaar gestraft worden.
Gaatjeniksaan (4-3-2023 om 09:13)
@ Johan, precies dat dankzij dit soort lomp volk krijgen we dit. Rijbewijs afpakken en lekker laten fietsen of taxi. De helft van het verkeer kan toch niet rijden.
VlIssinger (4-3-2023 om 08:06)
@Johan, gedrag? Dus jij weet al zeker dat de beste piloot geen beroerte kreeg? Gewoon hogere boetes van €2000,- geven aan aandachtsverslaafde mobieltjes-piloten die van zichzelf vinden dat ze geweldig kunnen rijden en zo andere mensenlevens in gevaar brengen. Plus een educatieve maatregel cusus veilig rijden twv €1000,-. Dan leren ze het ineens wel ipv die softe strafjes. Geef agenten wat sterke verrekijkers en het probleem is opgelost. Ik zit namelijk ook niet te wachten op die 60km/u wijziging wat ze verdekt ook doen om de toekomstige EV stroomtekorten gedeeltelijk op te vangen.
Johan (3-3-2023 om 23:36)
Door het gedrag van zulke piloten rijden we straks allemaal nog maar 60 km/uur op buitenwegen.
Cookie-instellingen beheren