Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel vanwege zware windstoten Zeeland

Toegevoegd: 13-03-2023, 12.44 uur
Code geel vanwege zware windstoten Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog tot en met halverwege de middag moet rekening gehouden worden met zware windstoten. Daarvoor waarschuwt het KNMI. De brandweer heeft in de provincie inmiddels enkele meldingen gehad van stormschades.


Sinds 11.00 uur vanochtend geldt code geel. Volgens het KNMI zijn tot zeker 15.00 uur vanuit het zuidwesten zware windstoten mogelijk van 75 tot 90 kilometer per uur. Na vanmiddag zijn geen weerswaarschuwingen voorzien. "Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten weer", zo meldt het KNMI.

Rond 12.20 uur kwam vanuit Terneuzen een melding van stormschade binnen bij een restaurant aan de Zuidlandstraat. De brandweer werd opgeroepen om hulp te verlenen. Hetzelfde gebeurde nadat zo'n tien minuten later een stormschade werd gemeld bij de Beenhouwerssingel in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (13-3-2023 om 12:50)
Krijgen ze extra salaris als ze een code afgegeven of wat
Cookie-instellingen beheren