Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaar beschonken automobilist ramt geparkeerde auto

Toegevoegd: 19-03-2023, 13.56 uur
Zwaar beschonken automobilist ramt geparkeerde auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een automobilist heeft zaterdag in Vlissingen een aanrijding veroorzaakt toen hij flink onder invloed van alcohol verkeerde. De persoon had ruim 8 keer teveel alcohol op. De politie spreekt van een “huiveringwekkende” waarde op het ademanalyse-apparaat.


De bestuurder ramde met zijn voertuig een voertuig dat langs de Vredehoflaan stond geparkeerd. Opgeroepen agenten lieten de bestuurder een alcoholtest doen. “Bij een aanrijding wordt er altijd onderzoek gedaan naar drankgebruik. Het besturen van een voertuig terwijl je onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie verkeert, is immers een verkeersmisdrijf”, zo vertelt de politie.

In dit geval blies de bestuurder van het voertuig een waarde van 1.815 Ug/l. De persoon had dus 8,25 keer de waarde in zijn adem die is toegestaan voor ‘ervaren’ bestuurders. Deze bedraagt namelijk 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. “De 220 Ug/l staat gelijk aan ongeveer twee alcoholische dranken. De staat van het lichaam speelt hier een rol in. Bij vermoeidheid zal deze grens sneller worden bereikt. Bij een beginnend bestuurder ligt de grens op 88 Ug/l”, zo legt de politie uit.

Het rijbewijs van de brokkenpiloot is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een officier van justitie zal zijn straf bepalen. De ontstane schade wordt verder afgehandeld door de verzekeringen, al moet daarbij wel worden opgemerkt dat verzekeringsmaatschappijen het schadebedrag altijd verhalen op de veroorzaker.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (20-3-2023 om 07:08)
rijbewijs en auto in de schredder. nu was het een auto--voor hetzelfde was iemand doodgereden. nooit meer de weg op. zulke drankladders horen niet achter het stuur.
Koos P. (19-3-2023 om 16:48)
Dat die nog bloed in z'n alcohol had, wat een mafklapper!
timsalabim (19-3-2023 om 16:09)
Als ik het goed begrijp zijn dat iets van 16 a 17 drankjes, hopelijk waren het geen halve liters. Hoe krijgt men het toch voorelkaar om zoveel te zuipen.......
ewoud (19-3-2023 om 15:21)
ach, het zal zijn rijbewijs snel terug krijgen. en dan nog en keer dronken rijden en dan iemand dood rijden alcohol slot.... of rijbewijs kwijt. of en test met en psychiater of het wel auto mag rijden. maar dit is mijn mening.
Cookie-instellingen beheren