Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Arrestatieteam haalt man uit woning Middelburg

Toegevoegd: 20-03-2023, 14.53 uur - Update: 23-03-2023, 15.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een arrestatieteam (AT) heeft vanmiddag de situatie in Middelburg-Zuid beëindigd waarbij een verwarde man zich had verschanst in een woning. Bij zijn aanhouding is de man gewond geraakt, zo bevestigt de politie.

Zowel de politie als de brandweer als de ambulancedienst werden in de loop van de ochtend naar een rijtjeswoning aan de Stadhouderslaan gestuurd omdat zich in het huis een persoon met verward gedrag bleek te bevinden. Vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond werd ook een gespecialiseerd 'Quick Response Team' ter plekke gestuurd. Zo'n team kan worden ingezet als sprake is van (de dreiging van) grof of extreem geweld. Ook een arrestatieteam (AT) van de politie werd opgeroepen.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om de situatie onder controle te krijgen en te houden. Uit voorzorg zette de politie een ruim gebied rond de woning af met linten. Rond half drie gingen leden van het arrestatieteam de woning binnen. Ze wisten de verwarde man te overmeesteren. Hij werd hierna overgedragen aan de ambulancedienst. Volgens een woordvoerster van de politie was dit nodig omdat de man bij de actie verwondingen had opgelopen.

 

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jochem (23-3-2023 om 09:41)
Nou de diensten hadden met elk scenario rekening gehouden. Prima dat dat kan> Zeur hier lekker verder over de GGZ maar draag deze mensen op handen.
Marretje (22-3-2023 om 17:30)
Heel de zorg is een complete chaos , er moeten eerst zeer ernstige toestanden gebeuren. Eer er wordt ingegrepen, Een dikke vette salaris verhoging voor alle mensen in de zorg verlening, Echt petje af voor deze zorgverleners. Dit gaat VOOR op al het idiote stikstof beleid . Mensen wij willen oud worden , en is wel een prioriteit, helaas gaat kabinet Rutte hier wel schuil achter, voor de zoveelste keer. Noem maar op waar dit hele kabinet schuldig aan is. En HIj blijft zitten, Echt mijn hele vertrouwen in dit Rutte en madame Kaag kabinet is 0
Anoniem (21-3-2023 om 19:02)
De man was dezelfde avond al weer thuis. Waar wij de hele dag binnen moesten blijven. De hulp in Nederland faalt aan alle kanten
Wim (21-3-2023 om 06:20)
O vreselijk ik hoop niet dat hij mens en dier heeft bedreigd ,dit is beter om hem te helpen ipv thuis te laten
Dré (20-3-2023 om 20:53)
@ Tja, In mijn huis hangen overal kleine kruisjes ;) Zonder gekheid het is verdrietig dat iemand zulke “ fratsen “ , “ dreigementen “ moet maken om de juiste? Hulp te krijgen. Heel vaak is het een poging van pure wanhoop en daarnaast wat voor trauma draagt het ernaast, als het AT voor je komt. Plus het feit dat de straat je de rest van de tijd je kent als die van het AT & GGZ , wat draagt dat bij?
pietje (20-3-2023 om 19:23)
Brandweer "Groene tuin "????????
Cookie-instellingen beheren