Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Arrestatieteam haalt man uit woning Middelburg

Toegevoegd: 20-03-2023, 14.53 uur - Update: 23-03-2023, 15.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een arrestatieteam (AT) heeft vanmiddag de situatie in Middelburg-Zuid beëindigd waarbij een verwarde man zich had verschanst in een woning. Bij zijn aanhouding is de man gewond geraakt, zo bevestigt de politie.


Zowel de politie als de brandweer als de ambulancedienst werden in de loop van de ochtend naar een rijtjeswoning aan de Stadhouderslaan gestuurd omdat zich in het huis een persoon met verward gedrag bleek te bevinden. Vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond werd ook een gespecialiseerd 'Quick Response Team' ter plekke gestuurd. Zo'n team kan worden ingezet als sprake is van (de dreiging van) grof of extreem geweld. Ook een arrestatieteam (AT) van de politie werd opgeroepen.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om de situatie onder controle te krijgen en te houden. Uit voorzorg zette de politie een ruim gebied rond de woning af met linten. Rond half drie gingen leden van het arrestatieteam de woning binnen. Ze wisten de verwarde man te overmeesteren. Hij werd hierna overgedragen aan de ambulancedienst. Volgens een woordvoerster van de politie was dit nodig omdat de man bij de actie verwondingen had opgelopen.

 

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (20-3-2023 om 18:40)
Het is wat het is @Dré in elk huis hangt een kruis in die van juw ook
Laïsa (20-3-2023 om 17:29)
Hoezo verdrietig? Als je weet waar hij mee dreigde dan is dit een hele logische stap. Ik ken de achtergrond van deze situatie en die is schrijnend maar voor de veiligheid van de samenleving en zichzelf was dit een goed georganiseerde opzet.
Dré (20-3-2023 om 15:37)
Verdrietig dat dit zo op deze manier nodig is geweest.
Cookie-instellingen beheren