Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Accupakketten in brand in loods Industrieweg Bruinisse

Toegevoegd: 20-05-2023, 10.47 uur - Update: 20-05-2023, 12.03 uur
Door: Eugène Harthoorn & Roland de Jong

BRUINISSE - Op het industrieterrein van Bruinisse is zaterdagmorgen brand uitgebroken in een loods. Volgens de brandweer was sprake van brandende accupakketten.


De brand aan de Industrieweg werd omstreeks 10.30 uur opgemerkt en woedde bij een bedrijf dat accu's maakt voor zonnepanelen. Direct werd de brandweer gealarmeerd. Binnen enkele minuten schaalde de brandweer op naar een zogenoemde middelbrand. Niet alleen blusploegen werden opgeroepen, ook een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) werd ter plaatse gestuurd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zijn de brandende accupakketten met een heftruck naar buiten gereden om uitbreiding te voorkomen. Met behulp van een warmtebeeldcamera is onderzocht hoe warm de accu's precies waren. Volgens de VRZ bleek de temperatuur laag te zijn. Uit voorzorg was via een nabijgelegen bedrijf al een waterbak geregeld om de accupaketten eventueel onder te kunnen dompelen, maar dat bleek niet nodig te zijn.

Bij het incident is niemand gewond geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren