Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 10 km

Personenbusje raakt van weg en belandt in voortuin Vogelwaarde

Toegevoegd: 12-06-2023, 20.46 uur
Door: Reinoud Hiemstra

VOGELWAARDE - Aan de Provincialeweg (N290) bij Vogelwaarde is op maandagavond een personenbusje van de weg geraakt. Het voertuig vloog hierbij over een afslag en belandde enkele meters lager in een voortuin. Hierbij raakte twee personen gewond.


Omstreeks 18.00 uur kwam er bij de meldkamer melding binnen over een ongeval op de Provincialeweg (N290) bij Vogelwaarde. De hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Omdat de bestuurder van het personenbusje mogelijk bekneld zat, werd ook de brandweer ter plekke gestuurd. De aangekomen hulpdiensten troffen het busje enkele tientallen meters van de weg in een voortuin van een woning aan. Het busje was zwaar beschadigd geraakt en de bestuurder bleek hierdoor inderdaad bekneld te zijn geraakt. De brandweer heeft de inzittenden bevrijd waarna deze met spoed door de ambulancedienst naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het ongeval gebeurde omdat het voertuig van de weg raakte en hierbij met zijn wielen in de berm terecht kwam. Vervolgens raakte het voertuig een naar beneden lopende afrit en werd gelanceerd. Hierna kwam het voertuig enkele tientallen meters verder in een slootje bij een woning terecht en kwam vervolgens vlak voor de woning tot stilstand. Het voertuig werd door bergingsbedrijf Kuzee geborgen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de ogendokter (13-6-2023 om 15:15)
Er zit echt wel zichtbaar een stuur links ,wel goed kijken dat geef ik toe maar ken deze busjes van haver tot gort
Emergo (13-6-2023 om 15:04)
@ Kees Jij bent ook geen expert. a) er is geen zichtbaar stuur links, b) de kentekenplaat is grijs afgedekt dus kleur nog letters herkenbaar en c) de tekst op de zijkant is 'scaffolding & insulation" ,
Kees (13-6-2023 om 11:19)
# Drica, je bent inderdaad geen expert. Als je je ogen gebruikt zie je het stuur gewoon links zitten. Dit busje heeft een witte kentekenplaat met zwarte letters. Oorzaak zou ik maar laten rusten, wij waren er niet bij. Beterschap voor de bestuurder en als het een menselijke fout was hoop ik dat hij en wij er van leren.
Drica (12-6-2023 om 22:25)
Zat zn stuur nu aan de verkeerde kant? Zoja dan begrijp ik het wel als je in een onbekende omgeving de situatie verkeerd inschat. En nee ik ben geen exoert maar denk dat als je gewend bent om links te rijden dat je mengpaneel boven in je hersenpan de boel ook moet omgooien als je ineens rechts moet rijden.
3 (12-6-2023 om 21:00)
Als je door de polder fietst is het altijd spannend
Cookie-instellingen beheren