Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duits voertuig in sloot bij Serooskerke (W)

Toegevoegd: 28-06-2023, 16.45 uur
De eigenaar verklaarde zeker niet gedronken te hebben.
De eigenaar verklaarde zeker niet gedronken te hebben.
© Foto: Politie basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

SEROOSKERKE (W) – Een Duits voertuig in een sloot bij Serooskerke zorgde vandaag voor een politieinzet. De eigenaar van de auto verklaarde dat hij gisterenavond moest uitwijken voor een tegenligger.


Naar aanleiding van een melding gingen de agenten ter plaatse naar Serooskerke Volgens ee melder zou daar  een voertuig met Duits kenteken op zijn kant 'liggen'. Eenmaal ter plaatse troffen zij de auto aan. Afgezien dat deze inderdaad op zijn kant lag, lag het voertuig ook nog eens in een droge sloot en enigzins verborgen bij de boomgrens. Om er zeker van te zijn dat de bestuurder niet enkele meters verder in de sloot lag hebben de dienders  de sloot toch ook nog maar even gecontroleerd. Dit bleek niet het geval te zijn.

Nadat er een sleepdienst geregeld was en deze ook ter plaatse was, kwam er een tractor de kant van de agenten op. De bijrijder van de tractor maakte zich bekend als eigenaar. Hij verklaarde de avond ervoor te hebben moeten uitwijken voor een ander voertuig wat op hoge snelheid op hem afreed. De uitwijkmanouvre ging niet helemaal goed en daardoor belandde hij met de auto in de sloot. Van schrik is de man naar zijn bestemming gelopen en besloot hij dat het beter was om het voertuig later (een kleine 12 uur later) op te laten halen.

“Er zou ab-so-luut géén (ik herhaal, GEEN) alcohol in het spel zijn. Tja, hoe durven wij het zelfs te suggereren...” meldt de politie op sociale media. Of er alcohol in het spel was, viel vanwege de verstreken tijd niet meer te controleren.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (30-6-2023 om 14:03)
Auto in de sloot, gelukkig niemand dood. Even bellen naar Kuzee, die geeft er weer werk mee.
Emergo (29-6-2023 om 09:45)
@John Heeft je betoog iets te maken met een Duitse auto in een sloot in Serooskerke ?
John (28-6-2023 om 20:48)
Helaas helaas.. in Nederland kan en mag alles.. respect voor de politie heel ver te zoeken hier.. Maar we leven in een land dat aangesloten is bij de Europese Unie.. daar zijn we heel veel mee opgeschoten.. Zo jammer dat de politie hier geen respect krijgt en alles maar moet pikken. Laat die piepeltjes in Den-Haag eens een voorbeeld nemen aan de politie in Italië en Spanje..daar laat je het wel om brutaal te zijn tegen de Politie.. Helaas ben ik van een generatie die ouderwets is en maar moet accepteren dat het 2023 is.. Ik lig er niet wakker van maar lang leve Nederland dat overal in voorop wil lopen.
Ger (28-6-2023 om 19:31)
Boete voor verlaten plaats ongeval, boete voor onnodige inzet hulpdiensten waaronder uren politie en flinke hap laten betalen voor wegslepen. Bedrag van 2000 lijkt mij redelijk. En waar kwam deze man vandaan? Café? Getuigen dat ie niks op had? Niet zo moeilijk en wel zo rechtvaardig denk ik zo. Miste ook briefje op voertuig…..met zijn tele.nr.
Lentezon (28-6-2023 om 19:28)
Wat een "bezopen" actie!!
Kees (28-6-2023 om 18:16)
Natuurlijk....als het een anders ze schuld had die direct hulpdiensten gebeld maar hij was niet nuchter...mooi treft ie toch nog de politie....alleen helaas ze kunnen geen proef doen.
Cookie-instellingen beheren