Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 72 km

Meerdere branden in Westkapelle vannacht

Toegevoegd: 09-07-2023, 09.26 uur
Vannacht werd er drie keer melding gemaakt van een buitenbrand in Westkapelle.
Vannacht werd er drie keer melding gemaakt van een buitenbrand in Westkapelle.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE – De brandweerlieden van Westkapelle zijn vannacht meerdere keren ingezet voor buitenbrand in hun dorp.


Omstreeks 00.50 uur werden de brandweerlieden opgepiept voor een melding van een buitenbrand aan het Abraham Calandplein. Ter plaatse aangekomen, bleek dat er op de dijk een bankje in brand stond. Deze brand is geblust met een straal hogedruk.

Een uur later werden de brandweerlieden opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand. Ditmaal op de Zeedijk. Er stond hier een stuk van de dijk in brand. De brand was snel geblust een straal hogedruk.

Tijdens deze blusactie werden de spuitgasten aangesproken door dorpsbewoners. Er was in de Kloosterstraat sprake van een flinke hoeveelheid dikke rook en een brandlucht. Ter plaatse was de rook al weg maar nog wel een brandlucht te ruiken. De exacte oorzaak is niet gevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (10-7-2023 om 09:58)
gewoon wat locals die de plaatselijke brandweer in stand houden. Gebeurt al 50jaar joh, niets aan de hand. Overdag tijdens de kermis zeggen ze al "neem je pieper maar mee vanavond"
GoverntheMente (9-7-2023 om 17:33)
Die derde melding was die in Kloosterstraat zie ik nu. En daarvan is geen oorzaak gevonden. Alleen veel rook en een brandlucht gezien. Maar men heeft niet direct een bron/brandplek waar dat vandaan is gekomen gevonden.
Michelle (9-7-2023 om 14:07)
Denk niet dat dit moeilijk is. Mooi weer , niets te doen hebben , geen zin om naar bed te gaan., verveling en waarschijnlijk ook drank en alles wat daarbij hoort!
GoverntheMente (9-7-2023 om 11:58)
"De exacte oorzaak is niet gevonden" Ik heb wel een vermoeden. "Vannacht werd er drie keer melding gemaakt van een buitenbrand in Westkapelle." Waren er ook daadwerkelijk 3 branden? Aangezien er maar 2 genoemd worden in het artikel. Het bankje en de zeedijk.
Cookie-instellingen beheren