Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Lichaam gevonden bij zoekactie Westerschelde

Toegevoegd: 16-08-2023, 11.04 uur - Update: 16-08-2023, 18.26 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Bij de zoekactie vanochtend op de Westerschelde is een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam is geborgen door de bemanning van de politieboot P-41.


Rond 07.25 uur werd een zoekactie op touw gezet nadat omstreeks 07.00 uur vanaf de veerboot Prins Willem-Alexander was gemeld dat in zee een stoffelijk overschot dreef. De KNRM-reddingboot Zeemanshoop (Breskens) zocht samen met een politiehelikopter, de P-41 en het vaartuig Maeslant van Rijkswaterstaat. Rond 10.50 uur werd het lichaam ter hoogte van Cadzand aangetroffen nadat vanaf een visbootje een tweede zichtmelding was gedaan.

Het lichaam is rond 11.45 uur door de P-41 aan wal gebracht bij de Poseidonsteiger in de haven van Vlissingen. Forensisch onderzoekers van de politie waren daarbij aanwezig. Zij doen nader onderzoek naar het overlijden. De politie laat weten dat de identiteit van het slachtoffer nog moet worden vastgesteld. Vorige week werd voor de kust van Vlissingen gezocht naar een vermiste zwemmer. Diens lichaam werd voor zover bekend tot nu toe niet aangetroffen. Mogelijk gaat het dus om deze persoon maar nader onderzoek moet dit uitwijzen.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren