Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Kinderreanimatie aanleiding inzet traumahelikopter

Toegevoegd: 29-08-2023, 08.05 uur
Er werden verschillende hulpdiensten ingezet.
Er werden verschillende hulpdiensten ingezet.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - De traumahelikopter die gisterenavond in Koudekerke werd ingezet, was nodig voor een kinderreanimatie als gevolg van een verstikking. Dat meldt de politie, die op social media spreekt van ‘een melding die je niet wilt krijgen’.


De hulpdiensten werden rond 18.00 uur naar de Middelburgsestraat gestuurd nadat was gemeld dat hier een kind werd gereanimeerd. Naast de ambulancedienst gingen ook de brandweer en de politie met spoed ter plekke. De ambulancemedewerkers, de brandweerlieden en later ook het team van de traumahelikopter ontfermden zich over het slachtoffertje. De politie ving de ouders. Zij waren volgens de aanwezige agenten logischerwijs erg in paniek.

“Nadat alle medische handelingen gedaan waren, werd besloten om het kind (gelukkig met de juiste vitale functies) met de traumahelikopter naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam over te brengen. In overleg met de officier van dienst werd besloten om de ouders daar naar toe te brengen. Dit vonden ze naar eigen zeggen erg fijn”, zo vertelt de politie op social media.

“De rit naar Rotterdam was stil, heel stil. Het enige wat ik hoor en zie is af en toe een droge snik en droevige blik. Ze houden elkaars hand vast en steunen elkaar in stilte. De liefde en bezorgdheid voor hun kind is duidelijk zichtbaar. Ik kan me niet voorstellen wat de ouders allemaal denken, voelen of ervaren. Het enige wat ik hoop is dat het kindje hier goed doorheen komt”, aldus de aanwezige agenten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (30-8-2023 om 09:37)
Ja, hulpverleners zijn inderdaad mensen van vlees en bloed, met gevoel en emoties. Goed dat ze geprezen worden als ze zich van hun beste kant laten zien. Maar zij maken, net als alle mensen, ook wel eens beslissingen waar niet iedereen zich in kan vinden. Soms nodig, soms ook discutabel. Jammer dat ze, óók op dit forum, dan vaak worden afgezeken, als ze hierbij soms een andere kant laten zien van hun menselijke natuur. En dan is het excuus dat ze getraind zijn om het altijd en alleen goed te doen een dooddoener. Kunt u allen in een stress situatie nog volledig helder denken en handelen?
Sara (29-8-2023 om 20:19)
Allereerst veel beterschap voor het kindje. En sterkte voor de ouders. Fijn dat de politie heeft besloten de ouders met spoed naar Rotterdam te brengen! Sterkte ook voor alle hulpverleners.
Ad Jonkers (29-8-2023 om 11:04)
Heel begrijpelijk de emoties bij een kinderreanimatie. Hulpverleners zijn gelukkig mensen van vlees en bloed en met een heel groot hart voor de hulpbehoevenden. Hoop met hen mee dat dit incident een goede afloop kent. Sterkte voor familie en alle hulpverleners!
Jaap (29-8-2023 om 10:19)
Wat moet dit een schok zijn voor de ouders, ik hoop dat hun kind mag genezen en deze mensen de kracht zullen vinden om dit doorstaan.
Cookie-instellingen beheren