Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 35 km

Persoon vast in lift in kasteel Ter Hooge Middelburg

Toegevoegd: 10-09-2023, 10.57 uur
De brandweer heeft de vrouw bevrijd.
De brandweer heeft de vrouw bevrijd.
© Foto: Brandweerpost Stromenweg Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer heeft zaterdag aan het einde van de middag iemand bevrijd uit een lift in het kasteel op landgoed Ter Hooge in Middelburg.


Kennelijk was een lift in het 18e-eeuwse kasteel aan de Koudekerkseweg vastgelopen want even na 17.00 uur werd de hulp van de brandweer opgeroepen om een vrouw te bevrijden. De brandweer wist de klus te klaren en werd vervolgens getrakteerd op een ijsje, zo laat zij weten op social media.

De geschiedenis van Ter Hooge gaat terug tot 1289. Toen werd het voor het eerst genoemd. Het kasteel zag er toen echter nog niet zo uit als vandaag de dag. Het statige landhuis dat er nu staat, is gebouwd in de periode 1754-1757. Het kasteel, dat overigens niet te bezoeken is, wordt op dit moment particulier bewoond en is opgesplitst in appartementen waarvan er overigens twee te koop staan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren