Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Politie neemt wietplanten in beslag bij woning

Toegevoegd: 21-09-2023, 19.44 uur
Politie neemt wietplanten in beslag bij woning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De politie heeft donderdag in Sas van Gent vijf hennepplanten in beslag genomen die iemand kweekte in zijn tuin. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten uit de wijk.


Na de tips uit de omgeving van de woning, werden inderdaad wietplanten aangetroffen in de tuin van het huis. De agenten hebben de bewoner uitgelegd dat het niet is toegestaan om thuis hennepplanten te kweken. De planten zijn door de opgetrommelde agenten in beslag genomen.

Er is geen proces-verbaal opgemaakt. Officieel mag je geen enkele wietplant in huis hebben maar zijn het er niet meer dan vijf, dan kan de zaak geseponeerd worden als afstand wordt gedaan van de plant(en). Zo ook in dit geval. Heeft iemand meer dan vijf hennepplanten in bezit, dan wordt wel altijd vervolgd, ook al wordt hier afstand van gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (21-9-2023 om 20:21)
En hier heeft de politie wel tijd voor?....... dan moeten de klachten uit de buurt wel heel erg heftig geweest zijn.
Ad Jonkers (21-9-2023 om 20:07)
Alle 5 de plantjes op een rijtje! Wel iemand met groene vingers............
Cookie-instellingen beheren