Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Politie waarschuwt voor nieuwe manier van bankpasfraude

Toegevoegd: 05-10-2023, 20.52 uur
Politie waarschuwt voor nieuwe manier van bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De Zeeuwse politie waarschuwt voor een nieuwe manier van bankpasfraude.


De politie ziet de laatste tijd de nieuwe trend in bankpasfraude. Voorheen kwamen de oplichters de bankpassen ophalen bij ouderen. Tegenwoordig bellen de oplichters en leggen het verzoek neer om een app te downloaden waar veilig op gestort kan worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (6-10-2023 om 16:08)
de maatregelen zijn veel te soft harder aanpakken geen balkje voor de ogen als je daar beelden van heb maar die vies peuken kunnen dr eigen jong nog niet aan pakken
Jac (6-10-2023 om 12:08)
Eigen geld en privacy in de hand, betaal contant.... Kunnen ze je in ieder geval niet van een afstand beroven :-)
Drica (6-10-2023 om 09:55)
Ten eerste ben ik tegen apps(installeren) als ik niet op een normale manier kan meedoen dan alleen met app's dan kap ik er met1 mee. Dan maar geen korting etc. Van het weekend kreeg ik in mijn berichten op mijn mobiel een bericht waarin stond dat ze blij waren om mij bij een bepaalde bank te verwelkomen. Ik moest zo gauw mogelijk reageren op het bericht om alles naar tevredenheid te regelen. Dit was het 2e bericht in een half jaar. Maar als ik geen zaken met wie dan ook doe is het zonde tijd om contact met mij op te nemen want mijn jongste hobby is het verwijderen van berichten Ik hou goed in de gaten wie ik mn telefoonnr of emailadres geef alle anderen gaan op block. Ik heb geen geld of andere bezittingen dus ze verdoen hun tijd met mij.
Ik (6-10-2023 om 08:28)
Zulke gasten moeten zwaar gestraft worden. Er zou een strafkamp moeten komen,waar ze keihard moeten werken, en alles wat ze jatten terug moeten betalen. Niet werken knuppel erover.
Jo de Koeck (5-10-2023 om 23:11)
Het is weer zover. Bankzaken doen via de app van de bank is ook niet echt veilig, pas de limiet tijdelijk verhoogd voor geldopname. Later kwam er een telefoontje van zogenaamd de bank dat er gefraudeerd zou zijn met mijn rekening, die persoon sprak zo krom Nederlands, moest wel nep zijn. Maar toch op een of andere manier zijn ze achter die verhoogde limiet gekomen. Direct contact met de bank opgenomen die hebben de zaak uitgezocht. PAS OP!
Cookie-instellingen beheren