Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 232 km

Politie 'beloond' met 'bekeuring' bij melding stikkende baby

Toegevoegd: 08-10-2023, 04.19 uur
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Terwijl politieagenten bezig waren bij een melding van een baby die aan het stikken zou zijn, zijn zij 'beloond' met een 'bekeuring' van iemand die niet tevreden was met de parkeerwijze van de agenten. Dat schrijft de politie op social media.


De politie werd zaterdagmiddag naar een adres in Middelburg gestuurd nadat was gemeld dat een baby van acht maanden dreigde te stikken. "Een melding waar onze adrenaline van gaat stromen en waar we met hoge spoed naartoe gaan. We rijden de straat in, een erg krappe straat welke eindigt in een voetpad. Voor het voetpad zetten we onze dienstauto neer, we springen de auto uit en rennen het laatste stuk naar het adres", zo vertellen de agenten.

"Binnen in de woning blijkt de baby gelukkig weer te ademen. De ambulance concludeert iets later dat het (gelukkig!) weer goed gaat met de baby. Wanneer wij terugkomen bij onze dienstauto blijkt helaas dat iemand niet gecharmeerd was van de wijze waarop wij ons dienstvoertuig geparkeerd hadden. Deze persoon liet een fictieve boete achter onder onze ruitenwisser", zo vervolgt de politie haar relaas. Achterop een kassabon van de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg was een 'boetebedrag' van € 1.000,- genoteerd.

De agenten laten weten dat ze snappen dat iemand wellicht niet blij was met de manier van parkeren, maar benadrukt dat deze parkeerwijze nodig was gezien de situatie. De politie grijpt het verhaal daarom aan om mensen bewust te maken van het feit dat een dienstvoertuig echt niet zomaar op een dergelijke wijze wordt geparkeerd. "Dus volgende keer dat je een politieauto (of een ander hulpverleningsvoertuig) niet zo netjes geparkeerd ziet staan, bedenk dan dat het waarschijnlijk is omdat we met zaken bezig zijn die niet kunnen wachten", aldus de agenten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave Skijndel (8-10-2023 om 20:52)
Voor alle zure reageerder graag naam door geven aan centrale , mag politie of ambulance of brandweer eerst netjes parkeren alvorens ze u of uw familie komen helpen, fijne dag verder
Ad Jonkers (8-10-2023 om 17:09)
@ Michel Laat ze maar, eigenwijs is ook wijs! Zulke figuren kun je het best negeren. Als er bij hen iets gebeurt staan ze meteen in de frontlinie.
Peter (8-10-2023 om 14:07)
Oom agent en iedere losgeschoten BOA hebben slechts het doel zo veel mogelijk bekeuringen uit te delen. Die opdracht krijgen ze van hoger hand en zijn gebudgetteerd bij de overheid. Juist of onjuist is bijzaak. Zelf nemen ze het niet zo nauw. Parkeren her en der en scheuren je voorbij als Max Verstappen om koffie bij de eerst volgende pomp te gaan halen. Geen nood dus. Burgers zijn het een beetje zat aan het raken en ik kan mij de frustratie van dit domme nutteloze bonnetje wel begrijpen. Als acht ik het IQ van de Persoon niet zo hoog. Maar dames en heren agenten mogen best wel eens in de spiegel kijken en denken hoe komt het nu dat mensen steeds bozer worden? Gelukkig heeft de baby het gered. Dat is het belangrijkste.
Danny (8-10-2023 om 13:24)
@Onzin klopt Terneuzen meestal op plek waar brandweer kan staan, komen ze buiten en je zegt er iets van krijg je van agenten opmerking, Ahh ben jij er zo 1 of Wij hebben vrijstelling... Jah Agent alleen in Noodsituatie, broodje halen is geen nood..
Michel (8-10-2023 om 13:21)
Allereerst, Agenten jullie hebben prima gehandeld (klasse). Voor de baby en de ouders, gelukkig is alles goed gekomen. Dan voor de reageerder 's die toch weer negatief over de politie waren, is kijken of jullie ook zo schrijven als het bij jullie gebeurt was. Voor deze reacties heb ik maar een woord, WALGELIJK.
Sjaak (8-10-2023 om 11:58)
In het artikel: "...onze adrenaline sneller gaat stromen". Is een politieagent dan zoveel anders? Als ik zou horen dat een baby of kind ernstig gevaar loopt, gaat de adrenaline bij mij ook stromen. Dat je dan niet correct parkeert geloof ik dan ook nog wel. Zou ik ook doen. De "boete" zou kunnen duiden dat de politie wel vaker di gen niet volgens de regels
Cookie-instellingen beheren