Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie 'beloond' met 'bekeuring' bij melding stikkende baby

Toegevoegd: 08-10-2023, 04.19 uur
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Terwijl politieagenten bezig waren bij een melding van een baby die aan het stikken zou zijn, zijn zij 'beloond' met een 'bekeuring' van iemand die niet tevreden was met de parkeerwijze van de agenten. Dat schrijft de politie op social media.


De politie werd zaterdagmiddag naar een adres in Middelburg gestuurd nadat was gemeld dat een baby van acht maanden dreigde te stikken. "Een melding waar onze adrenaline van gaat stromen en waar we met hoge spoed naartoe gaan. We rijden de straat in, een erg krappe straat welke eindigt in een voetpad. Voor het voetpad zetten we onze dienstauto neer, we springen de auto uit en rennen het laatste stuk naar het adres", zo vertellen de agenten.

"Binnen in de woning blijkt de baby gelukkig weer te ademen. De ambulance concludeert iets later dat het (gelukkig!) weer goed gaat met de baby. Wanneer wij terugkomen bij onze dienstauto blijkt helaas dat iemand niet gecharmeerd was van de wijze waarop wij ons dienstvoertuig geparkeerd hadden. Deze persoon liet een fictieve boete achter onder onze ruitenwisser", zo vervolgt de politie haar relaas. Achterop een kassabon van de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg was een 'boetebedrag' van € 1.000,- genoteerd.

De agenten laten weten dat ze snappen dat iemand wellicht niet blij was met de manier van parkeren, maar benadrukt dat deze parkeerwijze nodig was gezien de situatie. De politie grijpt het verhaal daarom aan om mensen bewust te maken van het feit dat een dienstvoertuig echt niet zomaar op een dergelijke wijze wordt geparkeerd. "Dus volgende keer dat je een politieauto (of een ander hulpverleningsvoertuig) niet zo netjes geparkeerd ziet staan, bedenk dan dat het waarschijnlijk is omdat we met zaken bezig zijn die niet kunnen wachten", aldus de agenten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (8-10-2023 om 10:06)
Ik zie de HUMOR van deze actie wel in...... Maar vooral, dat het met de baby ( weer ) goed gaat, dat is het allerbelangrijkste. En voor degene die de kassabon van de winkel heeft gebruikt als " bekeuring ", hopelijk niet je statiegeldretour ticket, hahahahaha Politie: goed gehandeld, mijn respect,,,, ;) :)
Joris (8-10-2023 om 10:01)
Was de situatie ook zo levensbedreigend dat de dienstauto op de stoep geparkeerd moest worden toen de dienders een routine controle hielden op fietsende jeugd die in de ochtend vergeten waren hun licht aan te doen? Nee, dat was gewoon arrogante gemakzucht. In de situatie van het artikel snap ik dat je de dienstauto snel ergens neerkwakt.
J.van Oppen - Koning (8-10-2023 om 09:36)
Waarschijnlijk iemand met hooguit 1 hersencel, probeer voortaan eerst even na te denken en realiseer je dat dit een nood situatie kan zijn.
Rick (8-10-2023 om 08:28)
Je kunt de "bekeurder" achterhalen aan de hand van de bankgegevens op de AH kassabon. Tip aan de politie: even uitzoeken en deze fatsoensrakker op z'n nummer zetten!
M@rk (8-10-2023 om 08:11)
Triest dat de politie moet uitleggen dat ze gewoon hun werk aan het doen zijn. Hopelijk overkomt de "schrijver" van de "bekeuring" niet iets waar hij/zij de hulpdiensten voor nodig heeft want de snelheid van arriveren kan letterlijk je leven redden.
Ad Jonkers (8-10-2023 om 08:09)
Iemand die zo handelt is geen normaal mens. Asociaal! Hopelijk komt deze persoon ooit zelf in de problemen en laten ze hem letterlijk en figuurlijk stikken! Idioterie van de bovenste plank...................
Cookie-instellingen beheren