Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 70 km

Politie 'beloond' met 'bekeuring' bij melding stikkende baby

Toegevoegd: 08-10-2023, 04.19 uur
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
De politie werd 'beloond' met deze 'bekeuring'.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Terwijl politieagenten bezig waren bij een melding van een baby die aan het stikken zou zijn, zijn zij 'beloond' met een 'bekeuring' van iemand die niet tevreden was met de parkeerwijze van de agenten. Dat schrijft de politie op social media.


De politie werd zaterdagmiddag naar een adres in Middelburg gestuurd nadat was gemeld dat een baby van acht maanden dreigde te stikken. "Een melding waar onze adrenaline van gaat stromen en waar we met hoge spoed naartoe gaan. We rijden de straat in, een erg krappe straat welke eindigt in een voetpad. Voor het voetpad zetten we onze dienstauto neer, we springen de auto uit en rennen het laatste stuk naar het adres", zo vertellen de agenten.

"Binnen in de woning blijkt de baby gelukkig weer te ademen. De ambulance concludeert iets later dat het (gelukkig!) weer goed gaat met de baby. Wanneer wij terugkomen bij onze dienstauto blijkt helaas dat iemand niet gecharmeerd was van de wijze waarop wij ons dienstvoertuig geparkeerd hadden. Deze persoon liet een fictieve boete achter onder onze ruitenwisser", zo vervolgt de politie haar relaas. Achterop een kassabon van de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg was een 'boetebedrag' van € 1.000,- genoteerd.

De agenten laten weten dat ze snappen dat iemand wellicht niet blij was met de manier van parkeren, maar benadrukt dat deze parkeerwijze nodig was gezien de situatie. De politie grijpt het verhaal daarom aan om mensen bewust te maken van het feit dat een dienstvoertuig echt niet zomaar op een dergelijke wijze wordt geparkeerd. "Dus volgende keer dat je een politieauto (of een ander hulpverleningsvoertuig) niet zo netjes geparkeerd ziet staan, bedenk dan dat het waarschijnlijk is omdat we met zaken bezig zijn die niet kunnen wachten", aldus de agenten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (10-10-2023 om 06:54)
Ben ik de enige die denkt dat waarschijnlijk kinderen de politie op de "bon" hebben geslingerd tijdens hun spel? Een volwassene pakt toch zijn mobiel, maakt een foto en plaatst deze, voorzien van commentaar, op social media?
bram goeree (9-10-2023 om 14:54)
prima gedaan van die agenten en ik hoop dat het goed gaat met de baby .maar hopen dat de zeurders wanneer ze zelf hulp nodig hebben niet moeten wachten totdat de dienstdoende hulpverleners ergens een ''nette '' parkeerplaats hebben gevonden .maar ja begrip en geduld is tegenwoordig ver te zoeken
Arnold (9-10-2023 om 12:03)
Wat wordt er weer op hoog niveau gereageerd. Een politieauto hoeft bijvoorbeeld niet altijd licht- en geluidssignalen te voeren om hard te mogen rijden of verkeersregels te mogen negeren. Dit mag dus enkel bij melding en/of calamiteiten, alleen weten de omstanders die het waarnemen niet wat de reden is. Dus kan het inderdaad voorkomen dat u een politievoertuig langs ziet "scheuren" of geparkeerd ziet staan op een onreglementaire wijze. Of verwacht u van de hulpverlener, dat ie achter de voorruit even een briefje legt waarop staat waar hij/zij mee bezig is? En de opmerking dat ze "langs scheuren" om verderop een bak koffie te halen, of zomaar een dotje doen, zegt meer over degene die de opmerking plaatste dan over de politie.
Nadenken (9-10-2023 om 05:27)
M@rk: politie wordt betaald door belastinggeld, dus mogen ze verantwoording afleggen.
Nadenken (9-10-2023 om 05:23)
Er had 1 agent kunnen uitstappen en de ander de auto fatsoenlijk parkeren. Staat indrukwekkend verkeerd geparkeerde auto. Reanimeren kan toch maar in je eentje, heb ik op EHBO geleerd. (Nieuwe stijl)
Mijn mening (8-10-2023 om 21:28)
@peter, Die mensen doen gewoon hun werk. Als je gewoon normaal doet krijg je geen boete. Allemaal aangeprate onzin wat je uitkraamt . Ik ben bij dat onze dienders er zijn om nog een beetje orde te houden in dit land vol klagende profiteurs en nietsnutten.
Cookie-instellingen beheren