Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 75 km

Politie zoekt pinnende getuige na bankpasfraude

Toegevoegd: 17-10-2023, 16.56 uur - Update: 18-10-2023, 11.25 uur
Politie zoekt pinnende getuige na bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Eind september is een 77-jarige vrouw uit Breskens de dupe geworden van bankhelpdeskfraude. De politie heeft de zaak vanmiddag naar buiten gebracht.


Op de bewuste vrijdag werd het slachtoffer rond 13.00 uur gebeld door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Er zou fraude gepleegd worden op de rekening van het slachtoffer en om de rekening te blokkeren moest zij inloggen op haar bankrekening. Vervolgens verscheen op haar beeldscherm een linkje wat zij aan moest klikken. Zij zag vervolgens dat haar computer door iemand werd overgenomen.

Het slachtoffer werd volgens de politie uren aan de lijn gehouden door de ’bankmedewerker’. Toen de vrouw op een gegeven moment aangaf dat ze het niet meer vertrouwde, werd zij door de ‘bankmedewerker’ doorverbonden naar een man die zich voordeed als medewerker van de politie in Goes. Uiteindelijk verscheen er een onbekende man bij het slachtoffer aan de deur om de bankpassen van haar en haar man op te halen.

Argwaan
“Nadat de onbekende man de passen had opgehaald, werd zij nogmaals opgebeld door de ‘medewerker’ van de bank. Deze vroeg of zij ook sieraden in huis had want als dat het geval was, waren die ook niet veilig en zouden die ook opgehaald worden. Hierop vertrouwden het slachtoffer en haar man het niet meer en hebben zij de verbinding verbroken en contact met ons opgenomen”, zo vertelt de politie vandaag.

Na contact met de bank bleek dat er al vier keer behoorlijke geldbedragen waren gepind met de afgehaalde bankpassen. Dit gebeurde tussen 17.45 en 17.51 uur bij de automaat aan de Dorpsstraat 25 in Beskens, nabij de hoek met de Mercuriusstraat. Volgens de politie hebben camerabeelden uitgewezen dat de verdachte een donkerkleurige jas droeg. De capuchon van zijn jas was over zijn hoofd getrokken.

Getuige
Op de camerabeelden is ook te zien dat er een man stond te wachten totdat hij aan de beurt was om te pinnen. De politie is nu op zoek naar deze man. De getuige reed in een grijze auto, welke in de buurt van de geldautomaat stond geparkeerd. Tips zijn welkom via 0909-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
corrie (19-10-2023 om 12:44)
Waarom niet eerder vermeld en foto vrijgeven dan is de pakkans misschien wat groter
A.Ongenae (18-10-2023 om 09:34)
En waar is de foto??? Misdadigers worden nog beschermd zeker, stel dat iemand ze herkent! Straffen vinden ze niet erg, het is niet meer dan een ogeheven vingertje tegenwoordig, daarom wordt de misdaad zo in stand gehouden. Middeleeuwse straffen verdienen ze, reken maar dat ze het dan uit hun hoofd laten.
Bennie (18-10-2023 om 04:11)
Wat een laffe daad. Verder als dit kun je volgens mij niet zakken. Zelf te lui om te werken, maar wel 2 mensen die heel hun leven hebben gewerkt en nu aan het genieten zijn van hun pensioen, bestelen van hun geld. Hier moet dezelfde straf voor gaan gelden als moord. Dit soort dingen niet afdoen met een boete en een taakstraf. Dat vinden zulke gasten ze niet erg. Ik heb er echt geen woorden voor hoe je zoiets je medemens kunt aandoen. WALGELIJK !!!!!!
zeeuw (17-10-2023 om 21:49)
Heel erg voor die mevrouw, maar helaas duurt het heel lang voordat justitie iets met deze daders doet. Ook al worden ze gepakt... van een kale kip kun je niet plukken. Van de bank moet je ook geen geld terug verwachten. Die verschuilen zich achter eigen schuld maar wel alles digitaal doen en de bank filialen sluiten. Sommige banken zien er eerder uit als een winkel / hotel lobby ipv een bank. Spreek uit ervaring, dus veel sterkte voor dit slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren