Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 106 km

Drie jaar gevangenis voor poging doodslag in Vlissingen

Toegevoegd: 18-10-2023, 17.25 uur
De rechtbank veroordeelde de man tot 5 jaar gevangenisstraf.
De rechtbank veroordeelde de man tot 5 jaar gevangenisstraf.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 32-jarige H. D. uit Vlissingen na een eis van zes jaar een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk opgelegd. Een geëist contactverbod van vijf jaar achtte de rechtbank niet nodig.


D. kreeg deze straf voor  poging doodslag en een poging toebrengen zware mishandeling. Naast de celstraf moet hij ook een schadevergoeding van in totaal 6388 euro betalen.

In de nacht van 28 januari kwam hij in café Van Speijk in Vlissingen de man tegen die hij  in 2016 met een mes had gestoken. Hij wilde alsnog zijn excuus aanbieden maar het slachtoffer van toen herkende hem niet meer. Diens vriend echter wel en toen D. aan de bar stond om iets te bestellen werd hij van achteren door de vriend aangevallen. Er ontstond een vechtpartij en bleek D. zijn eerdere slachtoffer opnieuw met een mes te hebben gestoken. De betreffende vriend van zijn voormalige slachtoffer liep een flinke snee in zijn been op.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (19-10-2023 om 07:45)
Wat stoer om met wapens op stap te gaan. Zonder wapen zijn ze niets.
Cookie-instellingen beheren