Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Personen opgelicht door pannenverkoper

Toegevoegd: 24-10-2023, 16.45 uur
Personen opgelicht door pannenverkoper
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een verkoper van pannen die probeert mensen op te lichten. De afgelopen maand zijn al twee personen het slachtofer geworden van deze praktijken, zo meldt de politie.


"Er kwam een verdachte bij hen aan de deur en de verdachte wilde pannen verkopen. Na een mooi verkoperspraatje konden de pannen middels pinbetaling direct worden afgerekend. De oplichter verkocht de pan voor bijvoorbeeld € 12,99. Echter werd bij het betalen de komma 'vergeten' waardoor de slachtoffers opeens € 1.299 euro in plaats van € 12,99 euro afrekenden", zo vertelt de politie op social media.

De slachtoffers zijn volgens de politie vaak wat oudere/kwetsbare mensen. "Wees gewaarschuwd en waarschuw ook de ouderen hiervoor", zo luidt de oproep van de politie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (25-10-2023 om 10:24)
Het aloude pannentrucje. Wat een smeerlappen!
mar (25-10-2023 om 10:09)
Dit gebeurd stelselmatig, vorige weken was het een netjes geklede 70-er die scharen kwam slijpen in ZeeVla en nu dit weer.
Bennie (25-10-2023 om 04:14)
Mocht hij bij u aan de deur komen bekijkt u de pan serieus alsof u er belangstelling in heeft om er vervolgens mee op zijn hersenloze hersenpan te slaan. Dan heeft u gerust de tijd om 112 te bellen en ach, ook maar een ambulance voor deze oplichter.
Ad Jonkers (24-10-2023 om 20:05)
Die verkoper dacht onder de pannen te zijn, gelukkig kreeg hij het deksel op zijn neus.......
Cookie-instellingen beheren