Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Bewoner blust brandje in keuken flatwoning Terneuzen

Toegevoegd: 05-11-2023, 14.46 uur
De bewoner is ongedeerd gebleven.
De bewoner is ongedeerd gebleven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In een flatwoning aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen heeft zondagmiddag een brandje gewoed. De brandweer rukte met meerdere wagens uit maar de bewoner wist het brandje zelf te blussen.


De keukenbrand werd rond 14.15 uur ontdekt doordat het brandalarm afging. Nadat het alarmnummer was gebeld, werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker op pad gestuurd. De bemanning van de eerste bluswagen constateerde al snel dat er geen brand meer was in de woning. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bleek op de kookplaat iets te hebben gebrand. Door het brandje, dat door de bewoner zelfstandig kon worden gedoofd, smolt ook een deel van de afzuigkap.

Volgens de Veiligheidsregio is  de bewoner bij de bluswerkzaamheden ongedeerd gebleven. Hij heeft ook geen rook ingeademd. "We hebben een nacontrole uitgevoerd en de woning geventileerd. We dragen het incident over aan de woningcorporatie en gaan dan terug naar de posten", zo liet de VRZ rond 14.45 uur weten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (8-11-2023 om 09:09)
Ik ben voor inductiekoken ! En mn voor alleengaanden (letwel ik gebruik het begrip alleengaanden omdat niemand in onze maatschappij alleen staat. Wel zijn er veel mensen die alleen door het leven gaan om de 1 of andere reden) in zulke wooneenheden. Het is overzichtelijker en als je vanaf het begin leert om de timer te gebruiken, is er minder kans op oververhitte kookplaten of vergeten pannetjes etc.
bert kaiser (5-11-2023 om 20:28)
goed gedaan van die persoon
Cookie-instellingen beheren